TEM Otoyolu'ndaki hayvan kesimi

TEM Otoyolu'ndaki hayvan kesimi

Hayvanların sahibine "belgesiz sevk ve hayvanların refahını sağlayamamak"tan 15 bin 106 lira idari para cezası uygulandı

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TEM Otoyolu'nda "belgesiz hayvan sevki yapan ve bu hayvanların refahını sağlayamayan" kişiye 15 bin 106 lira idari para cezası uyguladı.

 Müdürlükten yapılan açıklamada, 26 Temmuz'da saat 18.00 civarında gelen ihbar üzerine, TEM Otoyolu FSM Köprüsü yönü Ümraniye-Üsküdar sapağına gelindiği, burada Ümraniye Belediyesi zabıta memurları ve trafik polis ekiplerinin de hazır bulunduğu kaydedildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli veteriner hekimlerce sıcaktan etkilenen yaralı hayvanlara serum takıldığı, gerekli müdahalelerin yapıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Hayvan sahibiyle yapılan görüşmede, hayvanları Avrupa yakasına sevk raporsuz götürmeye çalıştığı, bu nedenle de yakalanmamak için tırın tentelerini kapattığı anlaşılmıştır. Havanın çok sıcak olmasının da etkisiyle hayvanların içeride havasız kaldığı, aşırı sıcaktan hipertermiye girerek bayıldığı, yoğun trafik nedeniyle tırın ani fren yaparak durması neticesinde üst üste yığıldığı tespit edilmiştir. 76 DE 014 plakalı çekici 76 AP 998 plakalı dorse plakalı Kafkas Gıda'ya adlı işletmeye ait Yasin Arslan'ın kullandığı araçta 2'i küpesiz 26 büyükbaş hayvan tespit edilmiştir. Bu hayvanların Beserettin Serttaş'a ait olduğu belirlenmiştir."

Olay mahalline intikalden önce 5 büyükbaş hayvanın sıcak çarpması sonucu öldüğü, 3 büyükbaş hayvanın ölüm gerçekleşmeden kesildiğinin hayvan sahibi ve görgü tanıkları tarafından beyan edildiği kaydedilen açıklamada, ilerleyen saatlerde İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı'nın da olay yerine geldiği belirtildi.

Açıklamada, agoni görülen ve sevki mümkün olmayan 2 büyükbaş hayvanın da sahibi tarafından kesildiği bildirilerek, şu bilgiler aktarıldı: 

"Kesilen hayvan etleri hayvan sahibine teslim edilmiş, canlı olan 16 büyükbaş hayvan Tuzla'daki Canlı Hayvan Borsası'na il müdürlüğümüzce görevli personel rekafakinde teslim edilmiştir. Ölümü gerçekleşen 5 hayvan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonuna yüklenerek, İstanbul Şehir Çöplüğü'ne götürülmek üzere belediye görevlilerine teslim edilmiştir. 

Hayvan sahibine belgesiz hayvan sevkinden ve hayvanların refahını sağlayamadığından dolayı 15 bin 106 lira idari para cezası uygulanmıştır. Araç sahibine bakanlıkça belirlenen belgeleri bulundurmadan nakil yaptığı ve taşınan hayvanların refahını sağlayamadığından dolayı 2 bin 926 lira idari para cezası uygulanmıştır. Avrupa yakasına hayvan nakli belirli şartlara tabi olduğundan bu şartlara haiz olmayanların engellenmesi hususunda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı