Telia, Turkcell'deki hisselerinin yüzde 6,8'ini satacak

Telia, Turkcell'deki hisselerinin yüzde 6,8'ini satacak

Turkcell'de yaklaşık yüzde 14 doğrudan hissedarlığa sahip olan Telia, Turkcell'in çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 6,8'ine tekabül eden yaklaşık 150 milyon hissesini satma kararı aldığını duyurdu

İSTANBUL (AA) - Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'de (Turkcell) yaklaşık yüzde 14 doğrudan hissedarlığa sahip olan Sonera Holding BV (Telia), Turkcell'in çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 6,8'ine tekabül eden yaklaşık 150 milyon hissesini satma kararı aldığını bildirdi.

Turkcell'in yabancı ortağı Sonera Holding B.V. adına Türkiye'deki vekili Ayşe Hergüner Bilgen tarafından KAP'a açıklama yapıldı.

Açıklamada Turkcell'de yaklaşık yüzde 14 doğrudan hissedarlığa sahip olan Telia'nın, Turkcell'in çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 6,8'ine tekabül eden yaklaşık 150 milyon hissesini satma kararı aldığı bildirildi.

Telia'nın Turkcell'deki toplam hissedarlık oranının, Turkcell'in çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 38'ine tekabül ettiği ifade edilen açıklamada, bunun yüzde 14'ünün Turkcell'de tuttuğu doğrudan hisseler ve kalan yüzde 24'ünün ise Turkcell Holding'de tuttuğu hisselere istinaden dolaylı hisselerden oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, niyet edilen bütün hisselerin satılması durumunda, Telia'nın Turkcell'deki doğrudan hissedarlık oranının yaklaşık yüzde 7,2'ye düşeceği belirtildi.

Turkcell'deki hisselerin bir kısmını satma niyetinin, Nordik ve Baltık ülkelerdeki faaliyetlere odaklanma stratejileri ile uyumlu bir karar olduğu ifade edilen açıklamada, "Telia, söz konusu satış sonrası, ekonomik yönden Turkcell'deki en büyük hissedar olmaya ve Turkcell'i desteklemeye devam edecektir. Turkcell'de, Turkcell Holding AŞ vasıtasıyla tuttuğumuz dolaylı hisselerin satışı ile ilgili bir niyetimiz şu an için mevcut değildir. Teklif fiyatı ve satışa konu edilen hisselerin nihai sayısı Telia tarafından belirlenecek ve konu hakkında ayrı bir duyuru yapılarak açıklanacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :