Telegram'da çocuk istismarı! Çocukların müstehcen görüntülerini satmışlar

Telegram'da çocuk istismarı! Çocukların müstehcen görüntülerini satmışlar

Emniyet Genel Müdürlüğü, Telegram üzerinden çocuklara ait müstehcen görüntülerin para karşılığı satıldığını tespit etti. Konya dahil 48 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik, İstanbul merkezli 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyon kapsamında, Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden gruplar kurarak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi.

Operasyonda, 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, şüphelilere ait çok sayıda dijital materyale ve bir adet tabancaya el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" ifadelerini kullandı.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyonun yapıldığı iller:

İstanbul, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.