Telefonla konuşmak için minareye çıkıyorlar

Telefonla konuşmak için minareye çıkıyorlar

Muş'a bağlı Gündoğan köyündeki vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için cep telefonu ile minareye ya da çevredeki yüksek tepelere çıkarak görüşmelerini yapabiliyor

MUŞ (AA) - Muş merkeze bağlı Gündoğan köyünde yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için minare ya da yüksek tepelere çıkarak telefon görüşmelerini yapabiliyor.

Kent merkezine 49 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinde GSM hatlarının da çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarıyla görüşme yapabilmek için zorlu şartlara rağmen köye hakim tepeye ya da minareye çıkmak zorunda kalıyor.

Gündoğan köyü Muhtarı Necmettin Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 haneli, 450 nüfuslu köylerinde cep telefonuyla konuşmanın neredeyse imkansız olduğunu, vatandaşların caminin minaresine çıkarak şebekeye ulaşabildiğini ve cep telefonlarıyla konuştuğunu söyledi.

Bu durum yüzünden mağdur olduklarını ve bugüne kadar yaptıkları müracaatlardan olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Köyümüzde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Vatandaşlar yakınları veya askerdeki çocuklarıyla konuşmak için köyümüzden yaklaşık 1 kilometre mesafedeki yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor. Kimisi de cami minaresine tırmanıyor. Bu nedenle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. İlgili firmalardan buraya baz istasyonları kurmalarını istiyoruz. Köylüler olarak kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız ve istenildiği takdirde arsa tahsisi yaparız."

Herkesin 4,5G teknolojisine geçtiği bir dönemde normal şebekeyi dahi kullanamadıklarını belirten köy sakinlerinden Hasan Kırmızıyıldız, yakınları ile iletişim kurabilecekleri şebekeye kavuşmak istediklerini aktardı.

Özellikle il dışındaki yakınlarıyla iletişim kuramadıklarını ifade eden Kırmızıyıldız, "Biz normal bir şebeke istiyoruz, 4,5G'yi istemiyoruz. Köyümüz kırsal bölgede, özellikle kış aylarında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Zaman zaman yolumuz kardan ulaşıma kapanıyor, hastalarımız oluyor. Yazın ihtiyaç duyulduğu zaman tepelere veya minareye çıkıyoruz. Kışın ise bu olanak yok. Tek isteğimiz köyümüze telefonların çekebileceği şebekenin kurulmasıdır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :