Telefonla dolandırıcılık zanlıları yakalandı

Telefonla dolandırıcılık zanlıları yakalandı

Çanakkale'de geçen hafta kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları kadının ziynet eşyalarını aldığı öne sürülen 2 şüpheli, Bursa'da yakalanarak kente getirildi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıttıkları bir kadını yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyasını alarak dolandırdığı iddiasıyla aranan 2 kişi, Bursa'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, H.T. (37) ve İ.B. (36), bir hafta önce emekli öğretmen C.G'yi telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı.

Terör örgütü ile bağlantısının tespit edildiğini belirterek kandırdıkları C.G'ye yardım etme sözü veren şüpheliler, bunun için ondan evindeki ziynet eşyalarını Morabbin Parkı'ndaki Truva Atı Heykeli önüne bırakmasını istedi.

Daha sonra C.G, içinde yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyası bulunan torbayı kendisine söylenen yere bırakarak bölgeden ayrıldı. Zanlılar da bir süre sonra torbayı alıp uzaklaştı.

Dolandırıldığını anlayan C.G, durumu polise bildirdi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, araştırmaları sonucu şüphelilerin Bursa'ya doğru gittiğini belirledi. Ekipler, bir hafta süren takip ve çalışmanın ardından zanlıları Bursa'da yakaladı.

Gözaltına alınarak Çanakkale'ye getirilen H.T. ve İ.B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :