Tel Aviv Maratonu'nunda "sıcak hava" sıkıntısı

Tel Aviv Maratonu'nunda "sıcak hava" sıkıntısı

Maraton, 28 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle 2 atletin bilincini kaybetmesi ve birçok koşucunun da yarış esnasında tedavi görmek zorunda kalması nedeniyle planlanan saatten önce sonlandırıldı

TEL AVİV (AA) - Geleneksel Tel Aviv Maratonu, 28 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle 2 atletin bilincini kaybetmesi ve birçok koşucunun da yarış esnasında tedavi görmek zorunda kalması üzerine planlanandan  planlanandan önce sonlandırıldı.

Yarışın erken tamamlanmasına rağmen birçok koşucunun bitiş çizgisini görmesi nedeniyle maratonun bu yılki galibi, 2 saat 10 dakika 29 saniyelik derecesiyle Kenyalı William Kiprano sayıldı.

Profesyonel sporcuların yanı sıra vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı maratona, bu yıl yüksek sıcaklıklar nedeniyle yarışın planlanan saatten önce bitirilmesi damgasını vurdu.

Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklar nedeniyle 2 koşucunun bilincini kaybederek hastaneye kaldırıldığı organizasyonda, 75 katılımcı ise yarış esnasında tedavi görmek zorunda kaldı. 

Hava sıcaklığının 28 dereceyi bulmasını da göz önünde bulunduran yetkililer, saat 10.00 sularında maratonun beklenen saatten önce bitirildiğini açıkladı. Söz konusu saat itibarıyla koşucuların çoğu bitiş çizgisini görmüştü. 

Erken sonlandırılan maratonun galibi ise Kenyalı William Kiprono oldu. Kiprono, bitiş çizgisine 2 saat 10 dakika 29 saniyede ulaştı. 15 bin dolarlık ödülü kazanan Kiprono, "Mutluyum, hedeflediğim zamanda parkuru tamamladım" dedi.

Sabah saat 05.45'te Charles Clore Parkı'nda başlayan yarış, Ganey Yehoşua Parkı'nda sona erdi. Koşucular 42 kilometre 195 metrelik parkurda bitiş çizgisine ulaşmak için şehrin lüks caddesi olan Rothschild Bulvarı, Azrieli gökdelenleri ve tarihi Yafa Limanı'ndan geçti.

Maratona dünyanın birçok yerinden atletler katılırken, birtakım siyasetçilerin de katılması dikkati çekti. Bunların arasında İşçi Partisi Milletvekili Omar Bar-Lev, Likud Milletvekili Danny Danon ve Meretz Milletvekili Tamar Zandenberg de yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı