"Tekvandoda planlarımız tuttu"

"Tekvandoda planlarımız tuttu"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:"Sonuçlara baktığımızda 2004, 2008 ve 2012 Olimpiyatlarında hep bir yükselme var. Müthiş bir trend yakaladık. Planlarımız tuttu ve çok başarılı olduk"- "Grand Prix ikinci seri müsabakasında, diğer şampiyonadan al

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoda sonuçlara bakıldığında 2004, 2008 ve 2012 Olimpiyatlarında hep bir yükselme olduğunu belirterek, "Müthiş bir trend yakaladık. Planlarımız tuttu ve çok başarılı olduk" dedi.

Antrenör adaylarıyla buluşmak için geldiği Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, milli takımın, Rusya'da düzenlenen Grand Prix birinci seri müsabakasına katıldığını anımsattı.

Şampiyonaya, olimpiyat barajı içerisinde olan sporcularla iştirak ettiklerini ve Nafia Kuş'un altın, Rukiye Yıldırım'ın ise bronz madalya kazandığını hatırlatan Şahin, iki sporcunun da hanesine önemli puanlar kattığını dile getirdi.

Metin Şahin, alınan madalyalarla beraber puanların da arttığını vurgulayarak, "Yolumuza devam ediyoruz. Eylül ayının 16'sında Samsun'da yapılacak Grand Prix ikinci seri müsabakasında mücadele edeceğiz. Orada da çocuklarımızdan başarı bekliyoruz. Ciddi bir şekilde antrenmanlarımız devam ediyor. Grand Prix ikinci seri müsabakasında, diğer şampiyonadan aldığımızdan daha çok madalya hedefliyoruz. Her renkten en az 4 madalya bekliyoruz" diye konuştu.

 

- "Hep yükselme var"

 

 Önemli olanın daha çok sporcuyla olimpiyat havuzu içerisinde yer almak olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti: 

"Rio'ya katıldıktan sonra ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Orada hedefimiz yine altın madalya. İki veya daha fazla altın madalya neden olmasın. Sporcularımız buna hazır. Dünyada hiçbir ülkeden geri değiliz. Arkadaşlarımız çoğu zaman imkansızı başararak, madalya kazanıyorlar. İnşallah 2012 kadar daha iyi bir netice çıkarmayı hedefliyoruz. Sonuçlara baktığımızda 2004, 2008 ve 2012 Olimpiyatlarında hep bir yükselme var. Müthiş bir trend yakaladık. Planlarımız tuttu ve çok başarılı olduk. Hatta bazen çok az katılımla büyük başarılar elde ettik. Ancak bunun altına düşmemek için çok daha fazla çalışıyoruz. Daha fazla çalışacağız. Amaç, hem ülkemizin başarısı hem de milletimizin sevinmesi."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı