Tekvandoda hedef en az 4 madalya

Tekvandoda hedef en az 4 madalya

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin:- "Her şampiyonanın performansı farklı ama inşallah Dünya Şampiyonası'nda her renkten olmak kaydıyla, en az 4 madalya bekliyorum"- "2016 Rio Olimpiyatları'nda en azından geçmişteki başarılarımızı

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, her şampiyonanın performansının farklı olduğunu belirterek, "İnşallah Dünya Şampiyonası'nda her renkten olmak kaydıyla, en az 4 madalya bekliyorum" dedi.

Milli takımın, Dünya Şampiyonası için kamp yaptığı Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, son 4 ayda turnuvalara çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Şahin, 1. Olimpik Kategori Avrupa Şampiyonası'na kadar 6 turnuvaya katıldıklarını dile getirerek, sporcuların bu turnuvalarla, müsabaka sayısını artırıp, maç eksiklerini giderdiğini anlattı.

Milli sporcuların son müsabakalardaki teknik ve taktik gelişimlerinin Avrupa Şampiyonası'na yansıdığını gördüklerini vurgulayan Şahin, şampiyonadan 4 altın madalya ile döndüklerini hatırlattı.

- "Zirvede kalmalıyız"

Bir buçuk ay sonra Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'nda önemli bir ön moral aldık. Aslında kazandığımız madalyalar bizim için uyarı. Daha iyi olup zirvede kalmamız gerekiyor. Bunu başarmaya çalışacağız. Çok iyi çalışıp, hem Dünya Şampiyonası'nda hem de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda başarılı olmak istiyoruz. Her şampiyonanın performansı farklı ama inşallah Dünya Şampiyonası'nda her renkten olmak kaydıyla, en az 4 madalya bekliyorum. Sporcularımızı, hem kondisyon ve dayanıklılık çalışmalarıyla hem de ayrı fiziksel antrenmanlarla hazırlıyoruz."

- "Rio'ya çok sporcuyla katılmak istiyoruz"

Şahin, tekvando branşında her zaman olimpiyatlarda iyi performans sergilediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tekvando, ülkemizi bu başarıya alıştırdı. Fakat tekvando dünyasının iştahı çok kabarık. Çok iyi sporcular ve çok iyi performans gösteren ülkeler var. Bunlarla yarışmak kolay olmuyor. Çoğu müsabakayı dengi dengine alıyoruz. 2016 Rio Olimpiyatları'nda en azından geçmişteki başarılarımızı tekrarlamayı düşünüyoruz. Rio'da inşallah daha iyisini de yapabiliriz."

- "Yarın daha iyi olmaya çalışacağız"

Turnuvalarda Rusya, İngiltere ve İspanya'yı zorlu rakipler olarak gördüklerini ifade eden Şahin, "Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'dan daha iyi performans gösterdik. Çocukların yaptığı çalışmaların ve son turnuvalara katılımların bize daha da katkı verdiğini gördük. Biz, bugün iyiyiz. Allah'ın izniyle yarın daha iyi olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :