Tekvandocu ebe, eşiyle dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Tekvandocu ebe, eşiyle dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Küçük yaşlarda başladığı tekvandoyu, ebe olmasına karşın bırakmayan Sümeyye Ahi, milli takım kampında tanışarak evlendiği diş hekimi Hakan Ahi'yle ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza attı- Kırşehir'deki evlerinin bir odasını spor salonuna

KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Küçük yaşlarda tekvando sporuna başlayan, üniversitede ebelik okuyup mesleğini icra etmesine karşın tekvandodan kopamayan Sümeyye Ahi, milli kampta tanışarak evlendiği diş hekimi eşi Hakan Ahi'yle ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza attı. 

Kırşehir'deki evlerinin bir odasını spor salonuna çevirerek işlerini aksatmadan antrenmanlarına devam eden tekvandocu karı kocanın şimdiki hedefi Peru'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek. 

Tekvandoya gönül vermiş bir ailenin 7 çocuğundan biri olan 29 yaşındaki Sümeyye Ahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası ve kardeşlerinin hepsinin bu sporu yaptığını söyledi.

Aynı zamanda Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ebe olarak çalıştığını belirten Sümeyye Ahi, tekvandoya 8 yaşında başladığını, üniversite, evlilik ve çocuk nedeniyle bir süre ara verdiğini ifade etti.

 

​- Avrupa şampiyonu oldu

 

Üç yıl önce yeniden antrenmanlara başladığını dile getiren Sümeyye Ahi, şöyle konuştu:

"1995 yılında bu spora başladım. Daha sonra Türkiye Şampiyonalarında birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerim var. 18 yaşına kadar devam ettim tekvandoya. Daha sonra üniversite, evlilik ve çocuk nedeniyle 10 yıl ara verdim. Tekrar başlayışımın üçüncü yılında milli takım kampına girerek derece yapmak benim için çok önemli. 2002 yılında Belçika'da yapılan uluslararası bir turnuvada birinci oldum. Bu yıl Sırbistan'da yapılan Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası'nda takım halinde 2 arkadaşımla şampiyon olduk."

Amacının milli takıma seçilerek Peru'da gerçekleştirilecek 2016 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu vurgulayan Ahi, "Amacım, dünya şampiyonluğu. Eşimle bu şampiyonaya katılıp birlikte dereceler elde etmeyi hedefliyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

İşi ile çok sevdiği tekvando sporunu birlikte yürütmeye çalıştığını anlatan Ahi, "Hastanede nöbet usulü çalışıyoruz. 24 saat çalışıp 3 gün iznimiz oluyor. İzin gününde çocuğumuz kreşe gittiği için evde antrenman yapıyorum. Maç dönemi olduğunda yoğun bir tempoda hazırlıklarım devam ediyor" diye konuştu.

 

- Evlerinin bir odasını spor salonuna çevirdiler

 

Diş hekimi 31 yaşındaki Hakan Ahi de tekvandoyu çok sevdiğini belirterek, eşi ile bir milli takım kampında tanışarak evlendiklerini söyledi.

Evlerinin bir odasını spor salonuna dönüştürerek antrenmanlarını sürdürdüklerini anlatan Hakan Ahi, şunları kaydetti:

"Tekvando sporuna 10 yaşında Ankara'da başladım. İlk olarak 2001 yılında Almanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda gençler birinciliğim var. 2003 yılında büyükler kategorisinde Avrupa ikinciliği elde ettim. 2005 yılında Finlandiya'daki şampiyonada erkek senkron takımında Avrupa birinciliğim oldu. 2007 yılında Güney Kore'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda beşinciliğim var. Eşimle, 2016'da Peru'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Bu şampiyonaya katılarak beraber iyi derecelerle dönmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı