Tekvando: Minikler Türkiye Şampiyonası

Tekvando: Minikler Türkiye Şampiyonası

Şampiyonaya 74 ilden 2 bin 200 sporcu katılıyor

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası başladı.

Anafartalar Spor Salonu'nda, 74 ilden 2 bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek turnuva 2 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Federasyon Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin sadece bir şampiyona olarak değil, miniklerin ecdadını tanımaları için eğitim niteliğinde görülmesi gerektiğini söyledi.

"Şehitler diyarı"nda çocukları hem turnuvada yarıştırmayı hem de ecdadı tanıtmayı planladıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız maçların sonunda ya da maçlar başlamadan ecdadın mezarlarını da ziyaret ederek, Çanakkale ile ilgili geçmişi en iyi şekilde burada yad ediyorlar, öğreniyorlar. Onun için bu etkinlik sadece bir şampiyon olarak düşünülmemeli. Aynı zamanda küçük neslimizin, miniklerimizin geleceği hazırlanmasında ecdadı tanımasında çok önemli bir eğitim etkinliği olarak düşünüyoruz. Onun için memnunuz. Çok iyi bir katılım var. 74 ilden 2 bin 200 sporcu burada yarışıyor. Bu da şunu gösteriyor ki gelecek için de umutluyuz. Sporun sevgisi, çocuklarımıza tekvando sevgisi önemli ölçüde aksettirilmiş."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı