Tekvando da olimpiyat şampiyonu oldu

Tekvando da olimpiyat şampiyonu oldu

KAYSERİ (AA) - Samsun'daki 23. Yaz DEAF Olimpik İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tekvandoda altın madalya kazanan Aslıhan Savan Kuş, bu alanda Kayseri'ye...

KAYSERİ (AA) - Samsun'daki 23. Yaz DEAF Olimpik İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tekvandoda altın madalya kazanan Aslıhan Savan Kuş, bu alanda Kayseri'ye bir ilki yaşattı.

Aslıhan'ın antrenörü Yavuz Sayan, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Melikgazi Belediyesi Tınaztepe Sosyal Tesisleri alt yapısından yetişen sporcunun, "pommse" dalında 2'li pairde olimpiyat üçüncüsü, 3'lü takımda ise olimpiyat şampiyonu olduğunu bildirdi.

Sayan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu büyük organizasyonda 2 madalya kazanarak İstiklal Marşımızı okutup bayrağımızı göndere çektiren, Türk Milli Takımını ve sporcum Aslıhan Savan Kuş'u ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Olimpiyatlar öncesi ve sonrası, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan, desteklerini esirgemeyen başta Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a, Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman'a, Serdar Öztürk'e, Kültür Müdürü Ayhan Arslan'a, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici'ye, İl Temsilcisi Ömer Özüzun'a teşekkürlerimi sunuyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :