"Teknolojiyi üretebilmemiz için iyi kullanmamız lazım"

"Teknolojiyi üretebilmemiz için iyi kullanmamız lazım"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hazır:- "Hayalini gerçekleştirmek için kendine inanan gençler yaratabilirsek o zaman 2023, 2050 hedeflerinde çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşmış oluruz diye düşünüyorum"- "Teknolojiyi geleceğiniz ve hayalleriniz

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, "Hayalini gerçekleştirmek için kendine inanan gençler yaratabilirsek o zaman 2023, 2050 hedeflerinde çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşmış oluruz diye düşünüyorum." dedi.

Hazır, Ardahan Yalnızçam Kayak Tesislerinde Ardahan, Kars ve Erzurum'dan gelen ve dernekten eğitim desteği alan gönüllü 20 gençle değerlendirme toplantısına katıldı. Hazır, çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında 1,5 yıldır Ardahan, Kars ve Erzurum'da gençlerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik eğitim desteği verildiğini anlatan Hazır, laboratuvar imkanlarını bölgelere götürerek bilgisayar ve kodlama eğitimleri verdiklerini söyledi.

Dünyanın artık teknolojiyi üretenler dünyası olduğuna işaret eden Hazır, bu nedenle Türkiye'de gençlerin bu alanda ufkunu açması ve hayalini kurması için yardımcı olduklarını dile getirdi.

Teknolojiyi üretebilmek için de eğitimin geliştirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Hazır, şunları kaydetti:

"Küreselleşmiş dünya artık teknolojiyi üretenler ve tüketenler dünyası haline gelmiştir. Türkiye'nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına girme gibi bir hedefi var. O hedefin gerçekleşmesinin yolu, üreten bir toplum olmaktan geçiyor. Üretebilmek için de gençlerin hayal kurmasını teşvik etmemiz lazım. Üniversitelerde görüyorum, hayali olmayan gençlerle karşılaşıyorum. Bir ülkede gençlerin hayali yoksa geleceğimiz tehlikede demektir."

Aydın olmanın yardımlaşmak, imkanını, imkanı olmayanla paylaşmak olduğunu anlatan Hazır, dernek olarak eğitimlerle gençleri yardımlaşma için teşvik etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Başka bir Türkiye olmadığını dile getiren Hazır, şöyle konuştu:

"Bu ülke için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sivil toplumun sorunun değil, çözümün bir parçası olması gerekiyor. Anadolu'ya geldiğimizde diyoruz ki, 'İstanbul'daki yürüyorsa senin koşman lazım' İstanbul'da da diyoruz ki, 'New York yürüyorsa, senin koşman lazım' çünkü artık dünya küreselleşti. Rekabet edebileceğin bir şey geliştirmen lazım. Eğitimde de bu böyle bilgide de teknolojide de bu böyle. Rekabet edebilmek için de eğitim sistemimiz ve kariyer planlamamızı doğru yapmamız lazım. O nedenle gençlere diyoruz ki, 'mutlaka bir dil öğrenin' çünkü dünyada iletişim kurmanız için bir dil kullanmanız lazım. Teknolojiyi geleceğiniz ve hayallerinizi gerçekleştirmek için kullanın. Gündelik hayat, zaman geçirmek için kullanmayın. Teknolojiyi iyi kullanmayan bir toplumun teknoloji üretme şansı yoktur."

Devlet imkanlarının arttığını kaydeden Hazır, bunları kullanabilme altyapısının oluşturulması gerektiğini belirtti.

Gençliğe verilecek güvenle 2023 ve 2050 hedeflerinde çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşılmasının mümkün olacağına inancını ifade eden Hazır, "Bu gençliğe biraz güven vermemiz lazım. Bu gençliğe seyahat yapma ortamı sağlamamız lazım. Farklı yerleri görmek insanın ufkunu açması için eğitimden çok daha artı değerler katabiliyor. Eğitimle bunu birleştirebilirsek araştıran, sorgulayan, üreten, gezen, kendi hayalini gerçekleştirmek için kendine inanan gençler yaratabilirsek, o zaman 2023'e de 2050'de çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşmış oluruz diye düşünüyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :