Teknoloji Festivali Espark’ta

Teknoloji Festivali Espark’ta

ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Teknoloji Festivali kapsamında sanal gerçeklik, 3D yazıcı, robotik ve maker çocuk...

ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Teknoloji Festivali kapsamında sanal gerçeklik, 3D yazıcı, robotik ve maker çocuk atölye çalışmaları ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Espark Teknoloji Festivalinde günlük hayatın parçası haline gelen teknolojiler 7'den 70'e tüm ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Deneyim pazarlama odaklı interaktik bir saha etkinliği olan festivalde ziyaretçileri ücretsiz GIF Booth fotoğraf alanı, 3D yazıcı teknolojisi ile üretilmiş 500 telefon standı, 500 logolu magnet, 2 bin 500 robot kulübü rozeti ve festivale özel olarak bastırılan 5 bin rozet bekliyor.

"7'den 70'e tanıtılması gururlandıran bir şey"

İzmir'den Eskişehir'e gezmeye gelen ve karşılaştığı festivalin kendisini gururlandırdığını ifade eden Melih Çalışır, "Gezme amaçlı gelmiştik buraya. Teknoloji ile aram iyi olduğu için bir uğrayayım dedim. Gerçekten güzel şeyler var burada. Eskişehir'de oturan, gelmeye fırsatı olanlara şiddetle tavsiye ederim. Gelmeliler buraya. Sonuçta biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Daha uzay çağına geçmedik. Geçmemiz gereken bir durumda şu an küçük boyutta da olsa robotları 7'den 70'e tanıtılması gururlandıran bir şey" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de yapmaları güzel"

Çocuklar için aktivite alanlarının ve atölyelerin bulunmasının güzel olduğunu aktaran ve Türkiye'de yeni teknolojilerin kullanılmasının son derece güzel olduğunu dile getiren Yosun Öztürk, "Burada birçok teknolojik fuarlar oluyor zaten bu da onlardan biri, güzel bence tavsiye ederim. Burada çocuklar için bir sürü aktivite var. Mesela böyle sıra dışı meslekler falan çok güzeldi. Tanıtmaları güzel. Türkiye'de yapmaları güzel. Gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ücretsiz olduğu için insanlara bayağı yararlı oluyor"

Genellikle teknolojik festival ve fuarları takip ettiğini ve ücretsiz etkinliklerin insanlara faydalı olduğunu söyleyen Hulusi Kazancı ise, 3 boyutlu yazıcılar hakkında bilgi edindiğini aktardı. Kazancı, bunlara ek olarak, "3 boyutlu yazıcının kullanım amaçları hakkında bilgi edindim ve onunla yazılmış bir sürü şekil gördüm. Bugün fuar çok eğlenceli. Bir sürü VR gözlükle kullanabileceğimiz etkinlik var. Onlarla daha eğlenceli oluyor. Ben genellikle takip ediyorum. Hepsine katılmaya çalışıyorum. Ücretsiz olduğu için insanlara bayağı yararlı oluyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı