"Teknoloji Bağımlılığı" konferansı

"Teknoloji Bağımlılığı" konferansı

Genç Yeşilay Koordinatörü ve Teknoloji Bağımlılığı Uzmanı Memiş: -"Teknoloji bağımlılığı insanın iradesini kaybetmesidir" - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral:- "Uyuşturucu, alkol, sigara vücudumuza nasıl zarar veriyorsa teknolojik ürünlerin d

İSTANBUL (AA) - Genç Yeşilay Koordinatörü ve Teknoloji Bağımlılık Uzmanı İsmail Memiş, teknoloji bağımlılığının insanın iradesini kaybetmesi olduğunu söyledi.

Yeşilay Sarıyer Şubesi'nce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, öğrencilere, teknoloji bağımlılığının günlük yaşam üzerine olan olumsuz etkileri anlatıldı.

Burada konuşan İsmail Memiş, bağımlılığın dünyanın en önemli konularından biri olduğunu, bunun kimyasal ve davranışsal bağımlılık olarak ikiye ayrıldığını söyledi.

Davranışsal olanda teknoloji ve sosyal medya bağımlılığının yer aldığını aktaran Memiş, "Tütün bağımlılığından dolayı her yıl 120 insanı kaybediyoruz, diğer yandan teknoloji bağımlılığı ufak yaşlarda karşımıza çıkıyor. Bağımlılık bir eyleme ya da maddeye karşı gelişebilir. Teknoloji bağımlılığı kişinin iradesini kaybetmesidir." dedi.

Memiş, tek başına harcanan vaktin artması, teknolojiden uzak kalınca huzursuzluk, uykusuzluk, öfke nöbetleri, saatlerce dizilerin karşısında kalma gibi durumların teknoloji bağımlılığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Bağımlılık konusunda çocukların bilgilendirilmesinin önemine değinen Memiş, "Anne ve babaların iletişimi çok önemli, bu konuyu gündemde tutmaları gerekiyor. Bazı insanlar teknoloji bağımlılığını kabul etmiyor, 'ben bağımlı olmam' cümleleri kuruyor." ifadesini kullandı.

Özellikle sosyalleşmekten uzak duran, arkadaş edinme, iletişim kurma ve devam ettirme becerisi az olanların risk altında bulunduğunu aktaran Memiş, öğrencileri, saatlerce bilgisayar karşısında kalmamaları konusunda uyardı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral de teknoloji bağımlılığıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Bağımlılık vücudun hata olduğunu bile bile o maddeyi bırakmamasıdır. Elimizden geldiğince günlük hayatta işlem yaparken ya da uyurken bilgisayar, telefon gibi ürünleri bedenimizden uzak tutalım. Uyuşturucu, alkol, sigara vücudumuza nasıl zarar veriyorsa teknolojik ürünlerin de gereğinden fazla kullanılması aynı etkiyi veriyor." şeklinde konuştu.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise böyle bir konferansta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bağımlılık denilince üzerinde en fazla durulan konuların başında madde bağımlılığının geldiğini aktaran Bilgin, bununla mücadele ettiklerini vurguladı.

Kaymakamlıklarda oluşturulan bağımlılık danışma birimlerinin 6 aydır faaliyette olduğunu anımsatan Bilgin, ihtiyaç duyanların buraları arayabileceklerini söyledi.

Bilgin, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen, din görevlisi ve gönüllü vatandaşlardan oluşan birimin de bağımlılık konusunda destek almak isteyenlere yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :