TEKNOFEST İstanbul, devam ediyor

TEKNOFEST İstanbul, devam ediyor

Festival, ikinci gününde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor- Festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok deneyim fırsatı sunuluyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ikinci gününde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda dün başlayan festivale katılmak isteyen çok sayıda kişi, erken saatlerden itibaren giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) caz orkestrası olan "Cazın Kartalları" ana sahnede birçok eser seslendirirken, dikey hava tüneli ve diğer etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

Türk Uçurtma Takımı, Türk bayraklı 43 metrekarelik uçurtma havalandırırken, alandaki askeri ve sivil hava araçları özellikle öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok deneyim fırsatı sunuluyor.

Festivalin öğleden sonraki kısmında ise Eğitim Teknolojileri, Gıda ve Tarım Teknolojileri başlıklarında girişimcilik sunumları ile "Milli Savunma İçin Milli Ar-Ge", "Uzay Ortamının Uydular Üzerindeki Etkileri, Dünya Gerçekten Düz mü?" gibi konularda konferanslar düzenlenecek.

- Festival alanına ulaşım ücretsiz

Dört gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları belirlendi. İETT, katılımcıların festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı.

Yeni havalimanına, festival boyunca Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece stat yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarından otobüsler kaldırılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :