Teknik Üniversitenin detayları netleşiyor

Teknik Üniversitenin detayları netleşiyor

Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayında yaptığı konuşmada YÖK Başkanı Saraç,Konya'ya teknik üniversite kurulacağının müjdesini vermişti. Ayrıntılar netleşmeye başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Konya Ovası Projesi Bölge Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) üniversitelerinin, bulundukları bölgenin gelişimi için sağlayacakları katkıları istişare etmek amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesinde gerçekleştirilen "Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı"na katılmış ve Konya'ya teknik üniversite müjdesi vermişti. Uzun bir süredir Konya milletvekilleri olarak bu konu üzerinde çalıştıklarını ve Cumhurbaşkanı'na bu konuyu Konya milletvekilleri olarak ilettiklerini anlatan AK Parti Konya milletvekili Mehmet Babaoğlu bugün İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında teknik üniversitesinin netleşen detaylarını paylaştı.

UNİKOP Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada YÖK Başkanı Saraç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta, Konya'da teknik alanda faaliyet gösterecek yeni bir devlet üniversitesinin kurulması için çalışma hususunda talimatları oldu. Buna yönelik de bir çalışma başlattık." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek teknik üniversitenin detaylarını paylaşan Konya milletvekili Mehmet Babaoğlu beşinci üniversitenin ilk olarak kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin yerinde kurulacağını sonrasında ise  Organize Sanayi Bölgesi'nde de sanayi işbirliği için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Bilim Merkezi yakınlarında yer tahsisi yapıldığını anlatan Bababoğlu, üniversitenin çalışması torba yasasında da yer alacak yeri de belirlendi, inşallah Konya'ya büyük katkı sağlayacak ifadelerini kullandı.