Tekirdağ'daki FETÖ'nün "hücre evleri"ne operasyonu

Tekirdağ'daki FETÖ'nün "hücre evleri"ne operasyonu

Gözaltına alınan 42 kişiden 17'sinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik, daha önce yapılan soruşturmalar kapsamında aranan şahıslar olduğu öğrenildi- Gözaltına alınan 3 kadın, çocukları olması nedeniyle işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye

TEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hücre evleri"ne Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 42 kişiden, işlemleri tamamlanan 3 kadın adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3,5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından hafta başı operasyon düzenleyerek, 42 FETÖ şüphelisini gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait kurumlarda öğretmenlik, bu kurumların yöneticileri, ihraç edilen memur, örgüte finans sağlayan esnaf olduğu öğrenildi.

Örgütün "gaybubet ve hijyen" olarak adlandırdığı hücre evlerinde gözaltına alınan Tekirdağ sözde yeni "il abisi, eğitim danışmanı, ilçe abileri"nin de bulunduğu 42 kişinden 17'sinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik, daha önce yapılan soruşturmalar kapsamında arananlar olduğu belirlendi.

Bu arada gözaltına alınan zanlılardan 3 kadının emniyetteki işlemleri tamamlandı, şüpheliler adliyeye sevk edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :