Tekirdağ'da "Kooperatifçilik Çalıştayı"

Tekirdağ'da "Kooperatifçilik Çalıştayı"

TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin:- "Kooperatifçiliğin yaygınlaşmasıyla birlik ve beraber hareket etme durumunda, toplumsal karlılığın daha fazla sağlandığı görülmüştür"

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, üreticilerin, kooperatiflerin çatısı altında birlikte hareket etmesi halinde toplumsal karlılığın sağlanacağını belirtti.

TRAKYAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ajans tarafından, birlikte çalışma kültürünü artırmak ve kooperatifçilik konusunda bölge insanını bilinçlendirmek amacıyla "Kooperatifçilik Çalıştayı" düzenlendi.

Tekirdağ’daki bir otelde yapılan çalıştaya, Trakya'daki kalkınma kooperatifleri ile arıcılık, süt ve un birliklerinin temsilcileri katıldı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, birlikte çalışma ve iş yapma kültürünün bir ürünü olan kooperatifçiliğin Trakya’da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çalıştayın, bölgedeki kooperatiflerin sorunlarını tespit etmek, çözüm önerileri geliştirmek ve kooperatifçiliği yaygınlaştırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Kooperatifin, Anadolu’da yaygın olarak başvurulan imece usulünün kurumlaşmış hali olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Kooperatif anlayışının yerleşmesinde, tarihi öneme sahip Lonca ve Ahilik yapılanmalarının zihinsel arka planları etkili olmuştur. Kooperatifçiliğin yaygınlaşmasıyla birlik ve beraber hareket etme durumunda, toplumsal karlılığın daha fazla sağlandığı görülmüştür. Bu noktada atalarımızın sözünü de hatırlatmak isterim. 'Birlikten kuvvet doğar'. Birlikte hareket ettiğimizde her türlü sorunun daha kolay çözüleceği, hedeflere hızlıca erişilebileceği aşikardır."

Konuşmaların ardından Marmara Birlik, Bademli Kooperatifi, Tire Süt Birliği gibi kooperatif anlayışını uygulamada başarılı olmuş kuruluşların yetkilileri tarafından, başarıya ulaşmada geçirilen süreçlerin anlatıldığı sunumlar yapıldı.

Çalıştayda sunumlardan sonra Trakya'daki kooperatiflerin güçlü ve zayıf yönleri anlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :