Tekirdağ'da Hıdırellez kutlaması

Tekirdağ'da Hıdırellez kutlaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama kapsamında vatandaşlar "Hıdırelez Kahvaltısı'nda bir araya geldi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama kapsamında vatandaşlar "Hıdırelez Kahvaltısı'nda bir araya geldi.

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez kapsamında sahil yürüyüş parkurunda vatandaşlar önce dileklerini yazdığı kağıtları Marmara Denizi'ne bıraktı. Dileklerini bırakanlar daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, parkurda yürüyüş yapan vatandaşları da tek tek kahvaltıya davet etti.

Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların gece ve sabah erkenden gelerek geleneksel olarak dileklerde bulunduklarını hatırlattı ve bunun bir şenlik havasında geçtiğini belirtti.

Geleneksel inanış haline gelen Hıdırellez kapsamında kendilerinin de sabah erken saatte dileklerde bulunan vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Albayrak, "Dualarının kabulünü diledik. Hem dedik ki sabah erken saatlerde vatandaşlarımızla bir araya gelelim ve kahvaltı yapalım hem de Hıdırellezi kutlayalım. Güzellik içerisinde bugünü kutluyoruz" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :