Tekirdağ'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Tekirdağ'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Çorlu'da, vatandaşları "Banka hesabınızı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri ele geçirdi" diyerek dolandırmaya çalıştığı iddia edilen bir kişi daha tutuklandı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu'da, vatandaşları "Banka hesabınızı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri ele geçirdi" diyerek dolandırmaya çalıştığı iddia edilen bir kişi daha tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, N.K'yi ev telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, banka hesaplarının FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini ifade ederek, eve gelecek polise ziynet eşyaları ile bankadaki paralarını teslim etmesini istedi. N.K. de 200 bin lira ve evdeki ziynet eşyalarını eve gelen ve kendini polis olarak tanıtan kişiye verdi.

N.K, bir süre sonra yeniden kendisini arayarak bu defa da 300 bin lira isteyenlerin dolandırıcı olduğunu anlayarak polisten yardım istedi.

Polis, N.K'nin, kendisini arayanların talebi üzerine parayı teslim edeceği Emlak Konutları'ndaki adreste geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir süre sonra parayı teslim almaya gelen ve kendisini polis olarak tanıtan Yahya Taştan (20), polis tarafından suç üstü yakalandı.

Gözaltına alınan ve yapılan işlemlerin ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :