Tekirdağ'da deprem parkı açılacak

Tekirdağ'da deprem parkı açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan parkta, 3 ayrı parkurda deprem eğitimi verilecek

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan "Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı", 17 Ağustos'ta hizmete açılacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları olası Marmara depremi konusunda bilinçlendirmek ve bu konuda eğitim sağlamak amacıyla Barbaros Mahallesi'nde Deprem Gözlem İstasyonu yanında bulunan alanda deprem parkı açılacağını bildirdi.

"Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı"nın 3 eğitim alanı olarak tasarlandığını belirten Eşkinat, "Parkın içerisinde, araç enkazından insanların nasıl kurtarılacağının anlatılacağı trafik kurtarma eğitim parkuru bulunuyor. Parkın içerisinde ayrılan bir diğer alanda ise insanların enkazdan nasıl kurtarılacağının anlatılacağı enkaz eğitim parkuru hazırlanacak. 3. parkur küçük bir amfi tiyatro şeklinde tasarlandı ve vatandaşlara deprem ve hayat kurtarma konularında eğitimlerin verileceği eğitim amfisi olarak kullanılması planlandı. Ayrıca eğitim parkurlarının yanına ek olarak çocuk oyun alanı ve çay bahçesi yapılacak." ifadelerini kullandı.

Eşkinat, parkın açılışının, 1999 Marmara depreminin 17. yılı olan 17 Ağustos'ta yapılacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :