Tekirdağ'da 40. Yılını Dolduran Avukatlara Plaket

Tekirdağ'da 40. Yılını Dolduran Avukatlara Plaket

TBB Başkanı Feyzioğlu:- "(Gezi Parkı odaklı olaylar) Bu süreçte, günler içerisinde marjinal ve şiddete meyilli gruplar çıkmış mıdır, provokatörler çıkmış mıdır? Tabii ki çıkmıştır ama hukuk devletinin, demokrasinin, yönetebilen bir demokrasinin marifeti,

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin, "Bu süreçte, günler içerisinde marjinal ve şiddete meyilli gruplar çıkmış mıdır, provokatörler çıkmış mıdır? tabi ki çıkmıştır ama hukuk devletinin, demokrasinin, yönetebilen bir demokrasinin marifeti, bu böylesine büyümeden insanların taleplerini dinleyip anlamak olmalıydı" dedi. 

Feyzioğlu, Yelken İhtisas Kulübü'nde, Tekirdağ Baro Başkanlığı'nca 40'ıncı hizmet yılını dolduran avukatlara plaket takdim töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol'un baroyu tüm Türkiye'de en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, Erol'a teşekkür etti.

Kıdemli meslektaşlarına, meslek ustalarına madalyalarını takdim etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Feyzioğlu, "Büyük bir onurdur bizim için. Biz bugün eğer başarabiliyorsak, bugün Türkiye'nin bütün baroları, Türkiye Barolar Birliği bir umut ışığı olduysa toplumumuza, bunu bize yolu açan, yolun taşlarını alın terleriyle döşeyen büyüklerimize borçluyuz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Feyzioğlu, Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol ile 40. hizmet yılını dolduran avukatlara, plaket ve madalyalarını takdim etti.

Feyzioğlu, törenin ardından bir gazetecinin Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili sorusu üzerine, olaylar sırasında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. 

Gezi Parkı olaylarında polisin tavrının yanlış olduğunu savunan Feyzioğlu, devletin de kucaklayıcı şekilde davranmadığını öne sürdü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olaylar sırasında halkı kutuplaştırdığını iddia eden Feyzioğlu, "Bu süreçte, günler içerisinde marjinal ve şiddete meyilli gruplar çıkmış mıdır, provokatörler çıkmış mıdır? Tabii ki çıkmıştır ama hukuk devletinin, demokrasinin, yönetebilen bir demokrasinin marifeti, bu böylesine büyümeden insanların taleplerini dinleyip anlamak olmalıydı" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı