Tekirdağ mavi bayraklı plajlarıyla tatilcileri bekliyor

Tekirdağ mavi bayraklı plajlarıyla tatilcileri bekliyor

Doğal güzellikleri ve temiz deniziyle dikkati çeken Tekirdağ, "mavi bayrak"lı 5 plajıyla turistleri ağırlayacak- Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: - "Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi'nden başlayarak, Süleymanpaşa, Barbaros, Kumbağ ve Şarköy'

Doğal güzellikleri ve temiz deniziyle dikkati çeken Tekirdağ, temizliği temsil eden uluslararası çevre ödülü "mavi bayrak"lı plajlarıyla turistleri bekliyor.

Şarköy ilçesi Halk Plajı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen "Mavi Bayrak 2018" çalışma programı sonunda mavi bayrak almaya layık görüldü.

Mürefte, Altınova ile Şarköy sahilinde mevcut iki mavi bayrağın ardından üçüncü bayrağı da almaya hak kazanmasıyla kentteki "mavi bayrak" sayısı 5'e yükseldi.

Tekirdağ, temiz denizin güvencesi mavi bayraklı sahilleri ile yerli ve yabancı konuklarını ağırlamayı bekliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mavi bayrak sıralamasında Türkiye'nin dünyada 3. sırada olduğunu söyledi.

Albayrak, Tekirdağ'ın son yıllarda eşsiz doğası ve mavi bayraklı plajlarıyla dikkati çekmeye başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra altyapı yatırımlarına önem verdik. 2018 yılında altyapı yatırımları tamamen bitti. Üst yapı çalışmalarını da bitirerek rahatsızlık veren unsurlar ortadan kaldırılmış olacak. Yapılan biyolojik arıtma tesisleri ile arıtılan sular denize temiz akmaya başladı. Bu sular arıtmadan geçtiği için çevreye hiçbir rahatsızlık vermiyor. Tekirdağ'da var olan 2 mavi bayraklı plaj sayısı bu dönemde 5'e çıktı. Bunlardan birisi Altınova'da diğeri Mürefte'de ve yine yeni alınan bayrak Şarköy ilçesinde. Mavi bayrak sayımız günden güne çoğalıyor."

- "Bayramda tatilcileri bekliyoruz"

Albayrak, Ganos Dağı'nın yeşili ve Marmara Denizi'nin mavisiyle göze, yöresel lezzetlerle de damaklara hitap ettiği Tekirdağ'ın tatilcileri beklediğini dile getirdi.

Tekirdağ'ın yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır olduğunu aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırız. Bayramda tatilcileri bekliyoruz. Denizin günden güne temizlendiğini görüyoruz. Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi'nden başlayarak, Süleymanpaşa, Barbaros, Kumbağ ve Şarköy'e kadar uzanan 136 kilometre bir sahili var. Bunun yanında doğası ile de eko turizm ve ekstrem sporların yapılma imkanı da var. Buralarda her türlü tatil imkanı var. Bunlara ilave olarak kırsal turizmi başlattık. Tekirdağ'ın 10 mahallesinde kırsal turizm devam ediyor. Tekirdağ Türkiye'nin gözde yerlerinden birisi olacak. Tekirdağ pırıl pırıl denizi ve ter temiz sahilleriyle Türkiye'nin turizmine açık hale geldi."

Albayrak, Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajları ile özellikle İstanbullu tatilcilerin yeni tercihi olacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Tekirdağ mavi bayraklı plajlarıyla tatilcileri bekliyor

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :