"Tekirdağ Kirazı Bu Yıl Daha Kaliteli Olacak"

"Tekirdağ Kirazı Bu Yıl Daha Kaliteli Olacak"

Çiçeklenme dönemindeki uygun hava şartları nedeniyle Tekirdağ kirazının rekoltesinin ve kalitesinin yüksek olması bekleniyor- Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Yaşasın:- "Tam çiçeklenme dönemindeyiz. Herhangi bir zarar yok. Bu

TEKİRDAĞ (AA) - YAKUP GÜLER - Tekirdağ'ın ismiyle bütünleşmiş kirazı, çiçeklenme dönemindeki uygun hava şartları nedeniyle sofralara daha kaliteli gelecek.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Semih Yaşasın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünlerin kiraz ağaçlarının tam çiçeklenme dönemi olduğunu söyledi.

Gözlemlerine göre bu yıl, Tekirdağ kirazının veriminin ve kalitesinin yüksek olacağını belirten Yaşasın, geçen yıl kiraz bahçelerini olumsuz etkileyen hava şartlarının bu yıl yaşanmadığını vurguladı.

Geçen yıl yoğun yağış nedeniyle tozlaşmanın arttığını ve kirazın kaliteli olmadığını belirten Yaşasın, "Bu sene tam çiçeklenme dönemindeyiz. Herhangi bir zarar yok. Bu sene rekoltenin fazla olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

- "Trakya'da meyvecilik artmalı"

 

Yaşasın, meyve yetiştiriciliğinin Trakya'da yeni yeni gelişmeye başladığını söyledi.

Buğday ve ayçiçeğinden para kazanamayan çiftçilerin meyveciliğe yöneldiğini aktaran Yaşasın, şöyle devam etti:

"Büyük alanlarda meyve bahçeleri kurulmaya başlandı. Ekonomik getirisinin de iyi olduğunu göz önüne alırsak, çiftçimiz meyvecilikten para kazanmaya başlayacak. Trakya çiftçisi, bölge ve konum itibariyle çok avantajlı. İstanbul ve Avrupa gibi bir pazara yakınız. Bizler de Trakya'da meyveciliği geliştirme adına teknik anlamda, çiftçimize her türlü yardımı yapmaya hazırız."

"Tekirdağ Kirazı Bu Yıl Daha Kaliteli Olacak"

"Tekirdağ Kirazı Bu Yıl Daha Kaliteli Olacak"

Kaynak:Haber Kaynağı