Tek sporcuyla kurulan kulüp boksta hedef büyüttü

Tek sporcuyla kurulan kulüp boksta hedef büyüttü

Zonguldak'ta iki yıl önce kurulan Ereğli Belediyespor Kadın Boks Takımı, 10 sporcusuyla hazırlandığı Türkiye Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda madalya hedefliyor- Antrenör Güven:"Tek sporcuyla kurulan kulübümüzde yetiştiriğimiz boksörler önemli başarılara

ZONGULDAK (AA) – MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ-  Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tek sporcuyla kurulan Ereğli Belediyespor Kadın Boks Kulübü, gelecek yıl yapılacak Türkiye Genç Kızlar Boks Şampiyonası için hedef büyüttü.

Ereğli'de 2 yıl önce faaliyetlerine başlayan kulüp, yetenekli gençleri teşvik ederek kendi sporcularını yetiştirdi. Boksör sayısı 10'a yükselen kulüp, katıldıkları turnuvalarda deneyim kazanan genç sporcularından artık şampiyonluklar beklemeye başladı.

Ereğli Belediyespor Kadın Boks Takımı Antrenörü Cemal Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na 3 boksörlerinin katıldığını, milli sporcularla karşılaşan gençlerin göz doldurduğunu söyledi.

Gelecek yılki şampiyonaya iddialı hazırlandıklarını belirten Güven, "Tek sporcuyla kurulan kulübümüzde yetiştirdiğimiz boksörler, önemli başarılara imza atacaktır. Hedefimiz şampiyonluk ve dereceler elde etmek. Bu süreçte özel maçlara ağırlık vereceğiz. Bu turnuvalardaki madalyaları toplamaya başladık" diye konuştu.

Güven, milli takıma sporcular da kazandırmak istediklerine işaret ederek boksörlerin sıkı bir antrenman programıyla hazırlıklarını sürdürdüğünü, her ay özel turnuvalarda müsabakalara çıkarak tecrübelerini ve öz güvenlerini artırdıklarını dile getirdi. 

Boksörlerden Havva Yıldırım da gelecek yıl yapılacak şampiyonada madalya hedeflediklerini vurgulayarak, milli takıma seçilmeyi ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmek istediğini ifade etti. 

Buse Şahin ise önce Türkiye Şampiyonası'nda ardından da uluslararası müsabakalarda kürsüye çıkmayı amaçladığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı