Tek seansla bu iş tamam!

Tek seansla bu iş tamam!

BK Sağlık Hizmetleri sahibi Burak Konut, sigara bırakmak isteyenlere dair önemli başlıkları Memleket Gazetesi'ne değerlendirdi.

'Sadece tek seansla sigarayı bıraktırıyoruz' diyen Konut, "bırakmak istemeniz yeterlidir" ifadesini kullandı

-Mora terapi nedir?

Mora terapi sigara bırakma tedavisinin adı. Mora terapi cihazı dediğimiz bu cihazla sigara bıraktırabiliyoruz, madde bağımlılığını bıraktırabiliyoruz, alkol bağımlılığını bıraktırabiliyoruz. Kilo kontrolü yapabiliyoruz. Yani bırakmak istediğimiz, kullanmak istemediğimiz ne varsa bu cihaz ile gerçekleştiriyoruz.

13254042_10154201619167171_7700390336210215699_n.jpg

 

-Nerelerde hizmet veriyorsunuz?

Kızılay Hastanesi ve Özel Büyükşehir Belediyesi Hastanesi’nde hizmet veriyoruz. İki tane hastanede kliniğimiz var şu anda.

-Sigarayı, madde bağımlılığını nasıl bıraktırıyorsunuz işleyişi anlatır mısınız?

Mora terapi, içtiğiniz sigaradan alınan elektronik titreşimlerin vücuttan silinmesidir. Yani önce size sigara içiriyoruz, sonra sigarayı cihaza bağlıyoruz. Önce cihaz içtiğiniz sigarayı tanıyor, sonra vücuda artı eksi yöntemleriyle içme isteğinizi öldürüyoruz. 70 dakika boyunca kişiye radyo frekansları veriyor ve sigara alışkanlığınızı tek seansta bitiriyoruz.

-İnsanları nasıl ikna ediyorsunuz, tek seansta sigara bıraktıracağım deyince inanmayanlar oluyor mu?

Çok yakın arkadaşlarım bu işi ilk Konya’ya getireceğim zaman bana güldüler. 21 yıldır sigara içen, bir ağabeyimiz vardı. Lütfen gelin, deneyelim dedik ve denedik. 45 gündür sigara kullanmıyor. Ancak şöyle bir durum var. Sigarayı bırakmayı istemek gerçekten önemli. Sigarayı bırakmak istemeyen birine hangi cihazla bıraktırmak isteseniz de bıraktıramazsınız.  Tedaviye gelecek vatandaşlarımızın 2 gün öncesinden 2 buçuk litre su içmelerini öneriyoruz.

13241380_10154210404122767_1587511290055684582_n.jpg

-İstatistiklerinizi paylaşır mısınız, başarı oranını nedir?

Mora terapi Alman üretimidir. Biliyorsunuz, şu an devletimiz sigarayı bıraktırma ile ilgili ciddi çalışmalar yürütüyor ve destekliyor. Başarıda yüzde 75 oranındayız. O da şöyle, eşinin zoruyla gelen bazı arkadaşlarımız oluyor. Biz o an bıraktırmayı önermiyoruz. Onların bırakması çok zor oluyor.

-Sigarayı bırakmak isteyenlerden neler duyuyorsunuz?

Galerici bir ağabeyimiz geldi. Sigarayı bırakmak istediğini söyledi. Neden sigarayı bırakmak istediğini sorduğumuzda; 16 yaşındaki oğlu sigaraya başlamış. Kendisi sigara içerken oğluna sigarayı bırak diyemediğini söyledi. Sonrasında  bize tekrar geldi ve sigarayı bıraktı. Geçen gün konuştuk, "sigarayı bırakınca kelebekler gibi oldum" dedi.

-Alkol ve diğer madde kullananlar için de aynı şekilde mi seans uyguluyorsunuz?

Her tedavi için farklı bir frekans uygulanıyor. Sigara bırakma 70 dakika, kilo kontrolü 120 dakika sürüyor. Bizim için en önemli olan şey su içmek.

-Türkiye’de sigaraya başlama yaşı kaç, istatistikleri paylaşır mısınız?

Bölge bölge değişiyor ama 7 ile 15 yaşlarında sigaraya başlanıyor. Türkiye, tütün kullanımıyla dünya sıralamasında 10. sırada. Elindeki çikolatayı kimse ikram etmez ama sigarayı herkes cebinden çıkarıp masaya koyar ikram eder.

-Burak Konut kimdir? Sektöre nasıl oldu girişiniz?

Yaklaşık 15 yıldır medikal firmasında çalışıyorum. Uzun yıllardır sağlık sektörünün içerisindeyim. Sağlığın her alanında ciddi eğitimler, farklı ameliyatlara giren, farklı tedaviler öğrenip gerek Türkiye’de gerekse farklı ülkelerde eğitimlerime devam ettim. Öğrendiğim bilgileri memlekete hizmet etmek için kullanıyorum. Şu an da da yine sağlık sektörü, mora terapi işiyle uğraşıyorum.

Röportaj-M. Ali Elmacı-Ahmet Gökbaş