Tek rakibi tek yumurta ikizi

Tek rakibi tek yumurta ikizi

Antalya'da küçükken çok kavga ettikleri için karate kursuna gönderilen tek yumurta ikizleri Talya-Asena Pekmezoğlu, profesyonelliğe kadar yükseldikleri sporda artı 53 kilo genç bayanlar kategorisinde ulusal çapta düzenlenen birçok yarışmada finalde birbir

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da ilkokula giderken çok kavga ettikleri için karate kursuna gönderilen tek yumurta ikizleri Talya-Asena Pekmezoğlu, birbirlerinin en büyük rakibi oldular.

Kemer ilçesinde yaşayan Murat-Hazer Pekmezoğlu'nun tek yumurta ikizleri Talya ve Asena, 6 yaşındayken bale kursuna yazdırıldı.

Vücutlarının esnekliği nedeniyle bu spora yatkın olan ikizler, bale kursunda sürekli birbirleriyle kavga etmeye başladı. Aile, baleye gitmek istemeyen ikizleri, enerjilerini atmaları için öğretmenlerinin yönlendirmesiyle karate kursuna başlattı. Karatede kısa sürede gelişme gösteren ikizler, her yaşta müsabakalarda karşı karşıya geldi.


- Birbirlerine rakip olmak istemiyorlar


Birçok ulusal yarışmada finale yükselen ikizler, son olarak artı 53 kiloda milli takıma girecek bir sporcuyu belirleyecek Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda finalde karşılaştı.

Kardeşi Asena'yı küçük bir farkla yenen Talya, milli takım formasını giyerek Türkiye'yi Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

Şampiyona öncesi milli takımın Antalya'da düzenlenen kampına katılan Talya'nın, ikizi olmadan performansının düştüğünün gözlenmesi üzerine, antrenörleri Asena'yı da kampa davet etti.

Avrupa Şampiyonası'na birlikte hazırlanan ikizlerin tek istekleri ise farklı kilolarda yarışarak, birbirlerine rakip olmamak.

İkizlerden Talya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Birlikte de mücadele ettik, farklı gruplarda da. Bu sefer ben birinci oldum. Kardeşim için de mücadele edeceğim. Bir dahaki sefere farklı kilolara ulaşarak farklı kategorilerde mücadele etmek istiyoruz" dedi.


- "Maç anında ikizimi rakip gibi görüyorum"


Birbirleriyle karşılaşırken çok zorlandıklarını anlatan Talya, "Maç anında ikizimi rakip gibi düşünüyorum. Hırs oluyor ama biraz daha az oluyor. Yediğimiz içtiğimiz şimdiye kadar hiç ayrı gitmedi. Evde birlikte antrenman yapıyoruz. Rakip bulma sıkıntısı yaşamıyoruz. Yarışırken kardeşim darbe alınca o an bana da vurulmuş gibi oluyor. Ona tekme atıyorlar ben de köşede eğiliyorum" diye konuştu.

Asena ise karşılaşmalara çıktığında, iki kişiymiş gibi mücadele ettiğini ifade etti. İkizinin gücünü de kendisinde hissettiğini anlatan Asena, "Karşılaşmalarda birbirimiz için de mücadele ediyoruz. Finalde ikizime yenildiğim zaman üzülüyorum ama bir yandan ikizim birinci olduğu için de mutlu oluyorum. Umarım farklı kilolara ulaşır ve birbirimize rakip olmaktan kurtuluruz" ifadelerini kullandı.


- "Kampta ikizi yokken Talya'nın performansı çok düşüktü"


Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Nuri Ercan İnce ise ikizleri küçük yaşlardan itibaren takip ettiklerini söyledi.

Her geçen yıl ikizlerin yükselen bir performans sergilediğini kaydeden İnce, "Kampta ikizi yokken Talya'nın performansı çok düşüktü. İkiz oldukları için aynı şeyi düşünüyorlar. Hemen talimat verdim ve kardeşini de kampa aldık. Kardeşi gelince performansı yükseldi. İkizler ilerleyen zamanlarda hak ettikleri gibi uluslararası yarışmalarda birçok şampiyonluk kazanacaklar" diye konuştu.


Tek rakibi tek yumurta ikizi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :