"Tek isteğim derece ile tamamlamak"

"Tek isteğim derece ile tamamlamak"

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Nevriye Yılmaz:- "Tek isteğim, son turnuvamı güzel derece ile tamamlamak"- "Takımda oynayacağım ama çok hazırım, formdayım diyemiyorum"


İSTANBUL (AA) - ELİF NUR ÇOLAK - Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Nevriye Yılmaz, katılacağı son turnuvayı en iyi derece ile tamamlamak istediğini söyledi.

Milli basketbolcu Nevriye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı sakatlık nedeniyle gerçek formunu henüz yakalayamadığını belirterek, "Tek isteğim, son turnuvamı güzel derece ile tamamlamak. Daha beş günümüz var ve ben bu süreçte daha iyi duruma geleceğime inanıyorum. Takımda oynayacağım ama çok hazırım, formdayım diyemiyorum." dedi.

Nevriye, antrenmanlarda bütün temel çalışmaları yaptıklarını kaydederek, bundan sonra taktiksel hücum ve savunma ağırlıklı çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti.

Tecrübeli basketbolcu, olimpiyatlardan sonra basketbolu bırakacağı için gururlu olduğunun altını çizerek, "Milli formayı 20 yıldır giyiyorum ve 10 senedir de takımın kaptanlığını yapıyorum. Benim için çok ayrı bir yeri olan, en güzel duyguları yaşadığım, arkadaşlıkların çok iyi olduğu ve maddi çıkar olmadan kendi kişisel becerilerimizi en iyi seviyede sergilediğimiz yere gururlu bir şekilde veda edeceğim." diye konuştu.

Rio'nun 2012 Olimpiyat Oyunları'ndan kadro açısından çok büyük farklılıkları olmadığına işaret eden Nevriye, sözlerini şöyle tamamladı:

"2012 olimpiyatlarında daha tecrübeli isimler vardı. Takımda şu an oradaki kadrodan 3-4 kişi yok. Onların tecrübesini ve oyun gücünü arıyoruz. Olimpiyatlar genç arkadaşlarımız için deneyim olacak. İki kadro arasında çok büyük fark olduğunu düşünmüyorum. Olimpiyatta herkes canla başla mücadele edecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :