Tek hedefleri onları hayata tutundurmak

Tek hedefleri onları hayata tutundurmak

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşması ve hayata daha sıkı bağlanması amacıyla çeşitli sosyal aktiviteler yapılıyor

ERZURUM (AA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşması ve hayata daha sıkı bağlanması amacıyla çeşitli sosyal aktiviteler yapılıyor.

Erzurum-Tortum karayolu üzerindeki Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan atlı kafedeki atlara bindirilen hastaların sosyalleşmesi için çaba harcanıyor.

Merkezin sorumlu hekimi Hacer Akgül Ceyhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede ilaç tedavisinin yanı sıra sosyal programlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Hastaların sosyalleşmesi ve yeniden hayata tutunması için öz veriyle çalıştıklarını belirten Ceyhun, şöyle konuştu:

"Merkezimizde açılan resim, müzik, beden eğitimi ve çeşitli el sanatları kurslarına katılan hastalarımıza çeşitli eğitimler veriliyor. Hastanemiz bünyesinde çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Amacımız, hastaları ilaçla ve yatarak tedavi ederken bir yandan onların sosyal aktiviteler sayesinde tedavilerine daha hızlı cevap vermelerini sağlayıp, sosyal hayata geçişlerini hızlandırmak. Ruh sağlığı tedavisi gören hastalarımız, yapılan sosyal aktiviteler sayesinde tedaviye çok hızlı yanıt veriyor. İlaç tedavisi gördüğü halde yine de içine kapanmış, konuşmayan, kendini eve kapatmış hastalarımızı müzik, resim ve çeşitli etkinlikler sayesinde daha çabuk aramıza aldığımızı görüyoruz."

Ceyhun, sosyal aktiviteler arasında yer alan atlı terapinin, tedavi sürecinde hastanın iyileşmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

At sırtında geçirdikleri zamanda hastaların mutlu olduklarını anımsatan Ceyhun, şunları kaydetti:

"Sosyal aktiviteler başladığından bugüne kadar hastalarımız da gözle görülür değişiklikler oldu. Birçoğu katıldıkları aktiviteler sayesinde sosyal hayata daha çabuk ve sıkı adapte oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde de onlar için bir piknik ve gezi organize etmiştik. Farklı farklı aktvitelerle onların hayata tutunmasını sağlıyoruz. Düzenlenen aktivitelerde ise çok mutlu oluyorlar. İlaç aksatılmaması gereken bir etken. Tedavi süreci fakat yaptığımız bu tür etkinlikler ilacı arka plana itiyor ve bir nevi hastalarımızın hayatı sevmelerini, enerjilerini yüksek tutmaya çalışmalarını sağlıyor. Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, sosyal aktivitelerin düzenlenmesinde büyük katkı sağlıyor. Genel sekreterliğin destekleri sayesinde başarılı çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı