"Tek adam" idi, "Tek kadın" oldu!

"Tek adam" idi, "Tek kadın" oldu!

MHP'den ayrılan merkez sağcı siyasiler Meral Akşener'den böyle kopmaya başladı...

Meral Akşener’e umut bağlayan MHP’li ve merkez sağcı bazı siyasetçilerin parti kuruluş sürecinde beklediklerini bulamadıkları, yeni partiden uzaklaşmaya başladıkları öğrenildi.

Partinin ortaya çıkan program taslakları ve açıklanan kurucu isimler sonucunda ilginin azaldığı belirtildi. 25 Ekim’de kurulacağı açıklanan yeni partiye, doğal tabanı içindeki çevrelerden de ilk eleştiriler yapılmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK TEPKİSİ

MHP’li eski bir bakan, siyasi kulislerde yeni partiyi şöyle eleştiriyor: “Biz, MHP’yi ‘tek adam’ partisi olmakla eleştiriyorduk. ‘Parti yetkili kurullarının kararı olmadan tek adamın aldığı karar ile partinin siyaseti belirleniyor’ diyorduk. MHP’de eleştirdiğimiz herşey yeni partide de karşımıza çıktı. Daha ortada parti yok, Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı açıklanıyor. Cumhurbaşkanı adaylığı gibi önemli bir konuda, niçin partinin kuruluşu, kurucular kurulu ve yönetim kurullarının kararı beklenmiyor? Bu partiden bir şey çıkmaz.”

‘PARTİ BÖYLE KURULMAZ’

Merkez sağdan eski bir siyasetçi de Akşener ve arkadaşlarının izlediği yöntemi şu biçimde eleştirdi: “Ben bu parti işlerine yıllarca emek sarf etmiş biriyim. Bir süre önce bana, bazı isimlerin olduğu bir liste gönderdiler. ‘Bu isimlerden kimin parti kurucusu olmasını istersiniz’ diye sordular. Parti böyle mi kurulur? Bir iddia ile yola çıkıyorsanız yanınızda güveneceğiz insanlar olacak. Onlarla yola çıkacaksınız. Yakın tarihimizde Özal, AKP öyle yaptı. Kiminle yola çıkacağınızı bileceksiniz, bana veya başkasına sormayacaksınız.”

‘BU YAPIYLA BAŞARILI OLAMAZLAR’

Anayasa referandumu kampanyasında “hayır” kampanyası yürüten ancak Meral Akşener ve arkadaşlarının parti çalışmasına katılmayan önde gelen bir MHP’linin de kulislerde yaptığı değerlendirmelerde Akşener ve arkadaşlarını “başarılı olamayacakları” görüşünü savunduğu öğrenildi. MHP’li isim, yeni partinin teşkilatlarını MHP’den istifa eden kadrolarla oluşturduklarına dikkat çekiyor: “Teşkilatlarda, merkez sağdan ve soldan gelen isimlere de yer vermezlerse o parti ikinci bir MHP veya MHP’nin koyası bir parti olur. Böyle bir yapı ile de asla başarılı olamazlar.”