Tecrübe Paylaşım Programı

Tecrübe Paylaşım Programı

Ekonomi Bakanlığınca İslam Kalkınma Bankası'na üye ülke uzmanlarına yönelik düzenlenen Tecrübe Paylaşım Programı'na 22 ülkeden katılan, yatırım ortamı politikaları ile ilgili faaliyetleri yönlendiren 25 yönetici ve uzmana Konya'da sertifikaları verildi- E

KONYA (AA) - Ekonomi Bakanlığının, İslam Kalkınma Bankası üye ülke uzmanlarına yönelik gerçekleştirdiği Tecrübe Paylaşım Programı'na 22 ülkeden katılan, yatırım ortamı politikaları ile ilgili faaliyetleri yönlendiren 25 yönetici ve uzmana Konya'da sertifikaları verildi.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Rixos Otel'de düzenlenen Tecrübe Paylaşım Programı Sertifika Dağıtım Töreni'nde, bu programın ülkeler arasındaki işbirliklerinin daha da etkin hale gelmesine imkan sağladığını söyledi.

Bu etkinliklerin, üye ülkelerin ticaret ve yatırımlarını artırmasına da ortam hazırladığını ifade eden Şenel, "Konya Valiliğimizin ev sahipliğinde gelen misafirlerimizle tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bu yıl İstanbul'da başladı, Konya'da sertifika töreniyle devam ediyor. Hem bilgilendirme yapıyoruz hem de katılımcılar yatırım yerlerini ziyaret ederek, üretime dair gelişmeleri yerinde görme imkanı buluyor. Bu programla İslam ülkeleri arasında tecrübe paylaşımı sağlıyoruz. Ayrıca programa katılanlar, gönül elçilerimiz olacak. Bugüne kadar 300'e yakın iştirakçi oldu" diye konuştu. 

Şenel, Tecrübe Paylaşım Programı'nın 2008'de başlatıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu etkinliği, Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi sürecine ilişkin kurumsal anlamda edinilen bilgi birikiminin ihtiyaç duyan ülkelerle paylaşılması amacıyla başlattık. Burada üye ülkeler arasındaki ikili ve çok taraflı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Daha önce Ankara, Balıkesir ve Çanakkale'de gerçekleştirilen programlarının dördüncüsü bu yıl İstanbul ve Konya'da olmak üzere iki farklı şehirde gerçekleştirilmiştir. Bu yılki toplantıya, 22 ülkeden 25  yönetici ve uzman katıldı."

Konuşmaların ardından, Tecrübe Paylaşma Programları'na 22 ülkeden katılan, yatırım ortamı politikaları ile ilgili faaliyetleri yönlendiren 25 yönetici ve uzmana sertifikaları verildi.

Sertifika törenine, Konya Valisi Muammer Erol ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı