"Tecrübe Konuşuyor" Sakarya'da

"Tecrübe Konuşuyor" Sakarya'da

Dünya şampiyonu milli karateci Erkan:

SAKARYA (AA) - Dünya şampiyonu milli karateci Enes Erkan ve şair İbrahim Sadri, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında Sakaryalı gençlerle bir araya geldi. 

Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) spor spikeri Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda konuşan şair Sadri, içinde gençliğin olduğu her şeyin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. 

Türkiye'nin şekillenmesi açısından bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu ifade eden Sadri, milli karateci Erkan'la bir araya gelmekten de büyük mutluluk duyduğunu aktardı. 

Sadri, başarısında eğitimin çok katkısı olduğunu vurgulayarak, "İşin temelinde emek, sabır, o alana ilişkin yapılan şeyleri takip etmek ve okumak, bununla birlikte kendi yeteneğinizin hangi alt başlıkta daha işe yarar olduğunu fark ettikten sonra da o konuda kendinizi yetiştirmek var" diye konuştu. 

Milli karateci Erkan da spor hayatında bütün branşları denediğini ancak karateye daha çok merak saldığını anlattı. 

Bunda babasının kick boksla uğraşmasının etkili olduğunu ifade eden Erkan, şunları kaydetti: 

"Sporumu ilk başladığım günden bu yana çok sevdim. Olimpiyatlarda yer almıyor ama olimpik spor. Futbol gibi gündemde olmadığı için çok bilinmiyor. Karate, dövüş sporu ama şiddete yönelik dövüşmüyoruz. Müsabakalarımız puan usulü gerçekleşiyor. Rakibimize yaptığımız sert darbelerden ceza alıyoruz. O yüzden en çok da saygıyı öğretiyor. Sporda yenmek de yenilmek de var, onun için bunu olgunlukla karşılayabilmek gerekiyor."

"Karate sporunun inşallah 2020 Olimpiyatları'nda yer alacağını düşünüyorum" diyen Erkan, "Benim yaşım o zamana kadar geçebilir ama olimpiyatlar için belki sporcular yetiştirir, tecrübelerimizi aktarırız" şeklinde konuştu. 

Erkan ve Sadri, daha sonra etkinlikte gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, katkılarından dolayı Erkan ve Sadri'ye hediye takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı