TEB'in ilk yarı net karı 600 milyon lira

TEB'in ilk yarı net karı 600 milyon lira

İSTANBUL (AA) - Bu yılın ilk 6 ayında Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) net karı 600 milyon TL oldu.TEB'den yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran 2016...

İSTANBUL (AA) - Bu yılın ilk 6 ayında Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) net karı 600 milyon TL oldu.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 7 oranında artarak 77,2 milyar TL’ye ulaşırken, net karı 600 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bankanın ekonomiye ve müşterilerine sağladığı kredileri 2016 yılının ilk yarısında toplam aktiflerinin yüzde 72’sini oluşturdu. Toplam 55,4 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını ekonominin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı. Bankanın 2016 yılının ilk yarısında takipteki kredilerinin oranı ise yüzde 2,48 seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk yarısında bankanın toplam mevduatı yüzde 6 artarak 47,1 milyar TL’ye ulaşırken, öz kaynakları yüzde 7 oranında artarak 7,4 milyar TL’ye yükseldi, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14 oldu.

TEB, Sorumlu Bankacılık anlayışıyla toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla 2012 yılında başlattığı TEB Aile Akademisi ile kamu ve özel kurum çalışanlarına verdiği ücretsiz eğitimlerle birlikte, bugüne kadar 210 binden fazla kişiye bire bir finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

Bankanın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliği kapsamında devreye aldığı “Bütçemi Yönetebiliyorum” projesiyle 3 yıllık dönemde 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi hedeflenen projeye ilave olarak, 6 Mayıs’ta Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde 1,2 milyon lise öğrencisinin bankacılık ve muhasebe derslerine finansal konularla ilgili içerik eklenerek bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

Uluslararası finans dergisi Euromoney tarafından 25.’si düzenlenen ve global anlamda bankacılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan ’Euromoney Mükemmellik Ödülleri’ 6 Temmuz’da sahiplerini buldu. TEB, finansal okuryazarlık alanında hayata geçirdiği çalışmalarla “Orta ve Doğu Avrupa’nın Sosyal Sorumluluk Alanındaki En İyi Bankası” ve KOBİ Bankacılığı alanındaki çalışmaları ile de “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankası” olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü.

Ayrıca, TEB Aile Akademisi, Haziran ayında International CSR Excellence Awards’tan “Toplumsal Kalkınma” ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” olmak üzere 2 ayrı kategoride 2 ödül aldı. Bununla beraber, TEB Aile Akademisi ile CSR World Leader Programı’na dahil olan ve uluslararası finalistlerle yarışmaya hak kazanan TEB, Temmuz ayında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından Kurumsal Sorumluluk kategorisinde 2016 IPRA Golden World Awards kazananı oldu.


- 2016’nın ilk yarısında 5 TEB Kadın Akademisi


TEB, ‘Danışman Banka’ anlayışıyla 2015’te hayata geçirdiği Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi de sürdürdü. Bu kapsamda, ülkenin dört bir yanındaki kadın patronlara ulaşarak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi sağlamak ve onları iş dünyasının başarılarıyla ilham veren kadınlarıyla buluşturmak amacıyla TEB Kadın Akademisi’ni hayata geçiren TEB, 2016 yılı ilk yarısında İstanbul, Adana ve İzmir’de düzenlediği 5 akademi etkinliğiyle 800’den fazla iş kadınına ulaştı.

Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu sahipliğinde, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programı kapsamında TEB, 2016 yılı ikinci çeyreği itibarıyla 4.000’den fazla müşterisine toplam 160 milyon TL’nin üzerinde kredi sağladı.

2013’ten bu Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığını sunan TEB, 2016 yılının 2. çeyreğinde de girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam etti. TEB, bankayı sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evi konseptini TİM ile birlikte Anadolu’ya yaymaya devam ediyor. İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli’den sonra, Mayıs ayında Trabzon’da faaliyete geçirilen TİM-TEB Girişim Evi ile birlikte bu merkezlerin sayısı 5’e yükseldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :