TEB'e "Bankacılıkta Sosyal ve Toplumsal Etki İnovasyonu" ödülü

TEB'e "Bankacılıkta Sosyal ve Toplumsal Etki İnovasyonu" ödülü

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadın bankacılığı alanındaki çalışmalarıyla Bank Administration Institute (BAI) Global Banking Innovation...

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadın bankacılığı alanındaki çalışmalarıyla Bank Administration Institute (BAI) Global Banking Innovation Awards'ta "Bankacılıkta Sosyal ve Toplumsal Etki İnovasyonu" kategorisinde ödüle layık görüldü.

TEB'den yapılan açıklamaya göre banka, Türkiye'de ilk kez banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğu TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele alıyor.

Bu alandaki çalışmalarıyla BAI tarafından ödüle layık görülen TEB, "Bankacılıkta Sosyal ve Toplumsal Etki İnovasyonu" (Innovation in Societal and Community Impact) ödülünün sahibi oldu.

TEB, ödülünü 5 Ekim'de Chicago'da düzenlenen törende aldı.

İstihdamının, özellikle de kadınların iş gücündeki ağırlığının artırılması gerektiğine inanan ve bu yolda çalışmalarını sürdüren TEB, iş hayatındaki kadınları, işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim ve networking kurma gibi kilit konularda destekliyor; kendilerine özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk olanakları sağlıyor.

Bu kapsamda, ülkenin dört bir yanındaki kadın patronlara ulaşarak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi sağlamak ve onları iş dünyasının başarılarıyla ilham veren kadınlarıyla buluşturmak amacıyla TEB Kadın Akademisini hayata geçiren TEB, şimdiye kadar 7 ilde düzenlenen 10 farklı etkinlikle bin 400'den fazla iş kadınına ulaştı.

TEB, kadınların ekonomiye tüketici kimliğiyle değil, üretici kimliğiyle daha fazla dahil olmasını hedefleyerek başlattığı kadın bankacılığını gelecek dönemde daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :