TDV'den bin öğrenciye eğitim kampı

TDV'den bin öğrenciye eğitim kampı

Türkiye Diyanet Vakfının Anadolu imam hatip lisesi ve hafızlık öğrencilerine yönelik Türkiye'deki 15 farklı merkezde düzenlenen mesleki eğitim programlarına bu yıl yaklaşık bin kursiyer katıldı- TDV Genel Müdür Yardımcısı Tutkun:"Kursiyerlerin yol masrafl

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Anadolu imam hatip lisesi ve hafızlık öğrencilerine yönelik mesleki eğitim programlarına bu yıl yaklaşık bin kursiyer katıldı.

TDV ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde, Anadolu imam hatip lisesi ve hafızlık öğrencileri ile bakanlık personeline yönelik mesleki hazırlık kursu düzenledi.

Bu yıl yaklaşık bin kursiyerin katıldığı yaz eğitim programları, Van, Antalya, Bursa, Denizli, Kayseri, Manisa, Samsun, Ordu, İstanbul (iki merkez), Gaziantep, Kocaeli, Afyon, Rize, Erzurum olmak üzere toplam 15 merkezde düzenlendi. Programlar, 21 Ağustos'a kadar devam edecek.

Vakfın eğitim faaliyetleri ve yaz eğitim etkinliklerine ilişkin AA muhabirine bilgi veren TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, eğitim faaliyetlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı, MEB, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, ilahiyat fakülteleri ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile işbirliği içinde sürdürüldüğünü belirtti. 

- "Liderlik becerisine sahip bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor"

Tutkun, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile TDV arasında yapılan eğitimde işbirliği protokolünü anımsatarak, bu yaz Anadolu imam hatip liseleri ve hafızlık öğrencilerine yönelik eğitim düzenlediklerini anlattı.

Düzenlenen yaz eğitim etkinlikleriyle Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin ilgi ve kabiliyetlerine göre, kendilerini geliştirecekleri akademik, mesleki, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmalarının hedeflendiğini anlatan Tutkun, hafız öğrencilerin hafızlıklarının pekiştirilmesine katkı sağlanmasının, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturulmasının, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığını da kaydetti.

Eğitim programlarına yaklaşık bin kursiyerin katıldığını bildiren Tutkun, kursiyerlerin yol masrafları, iaşe bedelleri, öğrencilere kitap yardımı, öğretim elemanı desteği ve ücretleri gibi konuların vakıf tarafından sağlandığını belirtti.

- Misafir öğrencilere de eğitim desteği

Türkiye Diyanet Vakfının yurt dışında 10 ülkede, lise ve üniversite düzeyinde eğitim verdiğini de belirten Mustafa Tutkun, yurt dışında 9'u lise, 7'si ilahiyat fakültesi seviyesinde olmak üzere tüm ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanan 16 eğitim kurumunun bulunduğunu ifade etti.

Tutkun, bu kapsamda Bulgaristan'da faaliyet gösteren dini eğitim kurumlarından Şumnu, Rusçuk ve Mestanlı ilahiyat liselerinde öğrenim gören 50 öğrencinin, Kadıköy ve Başakşehir imam hatip liselerine geldiğini söyledi. Tutkun, 15 gün sürecek bu eğitim kapsamında tüm masrafları karşıladıklarını söyledi.

Mustafa Tutkun, Bosna-Hersek İslam Birliği ile ilişkileri geliştirmek, karşılıklı tecrübeleri paylaşmak ve Türkiye'yi tanıtmak amacıyla, Bosna-Hersek İslam Birliği (Riyaset) Eğitim-Öğretim ve Bilim Dairesi Başkanlığı yöneticileri, medrese yöneticileri ile öğretmenlerden oluşan 40 kişilik grubun da 10-20 Ağustos günleri arasında İstanbul'u ziyaret edeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı