TDV'den Balkanlara 50 bin Boşnakça meal

TDV'den Balkanlara 50 bin Boşnakça meal

TDV Genel Müdürü Tutkun: - "Bosna Dini İdaresi ve Bosna Din Hizmetleri Müşavirliğimizin desteğiyle en çok okunan Boşnakça meallerden biri olan Besim Korkut'a ait Boşnakça 50 bin mealin basım çalışmaları tamamlandı ve yakın zamanda planlanan dağıtımlar baş

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), "dünyada Kur'an-ı Kerim'in bulunmadığı yer kalmasın" diye başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Balkanlar'da 50 bin Boşnakça Kur'an-ı Kerim meali 8 ülkedeki Müslümanlara hediye edilecek.

AA muhabirine konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Hediyem Kur'an Olsun" projesinin yurt içinde ve yurt dışında kardeşlerine Kur'an hediye etmek isteyen Müslümanlar ile Kur'an-ı Kerim'e ulaşmak isteyen Müslümanlar arasında hediye köprüsü oluşturduğunu söyledi.

Bu çerçevede 31 Mart tarihi itibarıyla 700 bin 152 Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini açıklayan Tutkun, toplamda yurt içi ve yurt dışında 2015-2016 yılları içinde 268 bin 203 meal dağıttıklarını kaydetti. Farklı dillerdeki 215 bin meal çalışmasının da baskı aşamasında olduğunu dile getiren Tutkun, baskıların ramazan ayı sonu itibarıyla tamamlanıp dünyanın farklı noktalarına dağıtılacağını belirtti.

Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan vakfa gelen talep üzerine hediye Kur'an'ların ulaştırıldığını vurgulayan Tutkun, Balkan ülkelerinde bu yöndeki ihtiyaca yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Balkanlardaki Müslümanların en yaygın konuştukları dillerden birisinin Boşnakça olduğunu hatırlatan Tutkun, "Bosna Dini İdaresi ve Bosna Din Hizmetleri Müşavirliğimizin desteğiyle en çok okunan Boşnakça meallerden biri olan Besim Korkut'a ait Boşnakça 50 bin mealin basım çalışmaları tamamlandı ve yakın zamanda planlanan dağıtımlar başlayacak." dedi.

Boşnakça 50 bin mealin bölgedeki 8 ülkede yaşayan Müslümanlara dağıtılacağını bildiren Tutkun, "Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'da yerel dini idareler ve din hizmetleri müşavirliklerimiz işbirliği ile Kur'an-ı Kerim'lerin dağıtımını yapacağız. Boşnakça meali bölgedeki ülkelerde Kur'an ihtiyacı olan tüm medreseler, camiler, fakülteler ve diğer kurumlara dağıtacağız." diye konuştu.

Tutkun, Boşnakça dışında, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen Arnavutça meal çalışmasının sonuçlanması ile Arnavutça meal basım ve dağıtımına da başlayacaklarını anlattı.

- İspanyolca ve Almanca meallerin tasarımları tamamlandı

Proje kapsamında İngilizce, Azerice, Türkçe, Fransızca, Rusça baskıların tamamlanıp dağıtımlara başlandığına işaret eden Tutkun, "İspanyolca ve Almanca meallerin tasarımları tamamlandı. Baskı yakın zamanda başlayacak ve özellikle İspanyolca baskısı Latin Amerika'daki ihtiyaç sahiplerine ramazan ayı içerisinde ulaştırılacak. Başta Afrika olmak üzere yerel dillerde mealli Kur'an çalışmaları sürüyor." bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :