TDV'den 3 Afrika ülkesine 17 su kuyusu

TDV'den 3 Afrika ülkesine 17 su kuyusu

Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, temiz suya erişim sorununun yaşandığı 3 Afrika ülkesinde 17 su kuyusu açtı

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, 3 Afrika ülkesinde açılan 17 yeni su kuyusuyla bölge halkı temiz suyla buluşturuldu.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında vakıf tarafından 15 ülkede su kuyusu açıldı.

Vakıf, son olarak Burkina Faso, Nijer ve Togo'da 17 yeni su kuyusunu daha bölge halkının hizmetine sundu.

Türkiye'nin ve dünyanın 145 ülkesinde, eğitimden kültüre, sosyal ve hayır hizmetlerinden uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda faaliyetler gerçekleştiren TDV, yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda su kuyuları açarak insanlara yardım ediyor.

Proje kapsamında açılan su kuyuları, bölgenin kalkınmasına da katkı sunuyor. Köy merkezinde açılan kuyular, bölge halkına zaman tasarrufu ve öğrencilerin eğitim sürekliliğini sağlıyor.

Açılan su kuyularının yanında hayvanların su içebileceği yerler yapılarak, bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık faaliyetlerine de katkıda bulunuluyor.

- Açılan kuyular 30 yıllık su ihtiyacını karşılıyor

TDV tarafından su kuyusu açılan bölgelerin büyük çoğunluğunda elektriğin bulunmaması nedeniyle açılan kuyular güneş panelleriyle çalışıyor ve su pompalarıyla çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor.

120 metre derinlikte açılan ana damar artezyen su kuyuları, bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede yapılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :