TDF'den arama-kurtarma eğitimi

TDF'den arama-kurtarma eğitimi

Federasyon başkanı Karaca: "Eğitimimiz bir hafta sürecek. Eğitime 100 kişinin katılmasını bekliyoruz. Dağcılık eğitimini başarıyla tamamlayanlar bu eğitimlere katılabilecek"

ERZURUM (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, dağcılık arama kurtarma eğitimlerinin Niğde'de başlayacağını söyledi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağcılık branşına her geçen yıl ilginin arttığını, sporcuların yanı sıra 7'den 70'e herkesin dağcılık yapabileceğini ifade etti.

Federasyonun faaliyet programında yer alan dağcılık arama kurtarma eğitimlerinin 18 Ekim'de Niğde'de başlayacağını ifade eden Karaca, "Eğitimimiz bir hafta sürecek. Eğitime 100 kişinin katılmasını bekliyoruz. Dağcılık eğitimini başarıyla tamamlayanlar bu eğitimlere katılabilecek" dedi.

Söz konusu eğitimi alanların arzu edilmeyen kazalarda kazazedeye müdahale edeceklerini vurgulayan Karaca, dağcılık arama kurtarma eğitimlerine katılanların yaş ortalamasının 25 olduğunu ifade etti.

Her ilde arama kurtarmaya yönelik çekirdek kadrolar oluşturduklarının altını çizen Karaca, şöyle devam etti:

"Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak arama kurtarma eğitimlerimiz Niğde'de başlıyor. Yaz ve kış dağcılık eğitimlerini tamamlayan sporcularımız, orada 7 gün boyunca eğitim görecekler. Kazazedeyi kayadan sedyeyle çıkarma, indirme, vadiden yaralı çıkarma, arama ve kurtarma teknikleri, kazazedeye ilk yardım konularında eğitim vereceğiz. Eğitim sonunda yapacağımız sınavı geçenlere sertifika vereceğiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı