"TCSG 65" botu, Fethiye'de göreve başladı

"TCSG 65" botu, Fethiye'de göreve başladı

İstanbul Tuzla'dan gönderilen Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, düzenlenen törenle tanıtıldı

MUĞLA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı "TCSG 65" botu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde göreve başladı.

İlçede 15 yıldır hizmet veren "TCSG 83" botunun Trabzon'da görevlendirilmesinin ardından İstanbul Tuzla'dan gönderilen "TCSG 65", Sahil Güvenlik Komutanlığında düzenlenen törenle ilçe protokolüne tanıtıldı.

Kaymakam Ekrem Çalık, törende yaptığı konuşmada, Sahil Güvenlik Komutanlığının denizlerde mülki görevin yanı sıra seyir güvenliğini sağladığını, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede de çok önemli rol üstlendiğini söyledi.

Ekiplerin, en son yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan 58 sığınmacının yakalanmasında önemli görev üstlendiğini kaydeden Çalık, şöyle konuştu:

"Daha önce Fethiye'de görevli olan botumuz, Trabzon'a görevlendirildi. Bir süre Göcek'teki botumuz burada görev yaptı. Artık 'TCSG 65' botu ilçemizde görev yapacak. Göçmen kaçakçılığı olsun, turizm amaçlı gelen motor yatlar olsun, günübirlikçi tekneler olsun pek çok alanda arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum."

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Yarbay Mete Çağlar ise daha önce İstanbul Tuzla'da görev yapan 33 yıllık botun revizyondan geçirilerek yenilendiğini belirtti.

Botun bundan böyle Fethiye Körfezi'nde faaliyetini sürdüreceğini ifade eden Çağlar, TCSG 65 Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Yakın'a görevinde başarılar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı