TCMB'nin faiz kararı

TCMB'nin faiz kararı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Merkez Bankasının reel sektörün beklentileri doğrultusunda, interaktif bir yaklaşımla kur artışını yönetebileceğine inanıyoruz"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun faiz kararına ilişkin, "Merkez Bankasının reel sektörün beklentileri doğrultusunda, interaktif bir yaklaşımla kur artışını yönetebileceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Burkay yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankasının faiz kararını desteklediklerini belirtti.

Alınan kararın Türk lirasını daha kıymetli hale getirecek bir adım olduğunu bildiren Burkay, şunları kaydetti:

"Faiz artışı, döviz üzerindeki baskıyı artıracaktır. Merkez Bankası son 15 günde uyguladığı yenilikçi politikasını bugün aldığı faiz kararıyla da sürdürdü. Bu kararla birlikte faiz-kur dengesini dikkatle gözlemlemeye devam edeceğiz. Reel sektör açısından değerlendirdiğimizde alınan kararı olumlu buluyoruz. Daha yüksek bir faiz artışının kredi faizlerinde yükselişe neden olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Merkez Bankasının reel sektörün beklentileri doğrultusunda, interaktif bir yaklaşımla kur artışını yönetebileceğine inanıyoruz. İş dünyası olarak, istikrarı koruyacak tüm kararları destekliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :