TBMM'nin "Kağıtsız Parlamento" projesi

TBMM'nin "Kağıtsız Parlamento" projesi

Yasama evraklarının elektronik ortamda dağıtımı uygulamasına başlandı

TBMM (AA) - TBMM'nin "Kağıtsız Parlamento" projesi kapsamında yasama evraklarının elektronik ortamda dağıtımı uygulamasına başlandı.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, emek ve kağıt israfını azaltarak, dağıtım hizmetlerini hızlandırmak amacıyla başlatılan "Kağıtsız Parlamento" projesi hazırlandığı belirtildi.

Proje kapsamında siyasi parti gruplarının görüşleri alınarak, yasama evrakının elektronik ortamda dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, kanun tasarı ve teklifleri ile komisyon raporlarının yer aldığı sıra sayıları, denetim önergeleri ve TBMM Gündemi'nin milletvekillerine elektronik ortamda sunulacağı, dağıtım bilgisiyle birlikte ilgili linkin milletvekillerinin e-posta adreslerine gönderileceği kaydedildi.

Talepte bulunan milletvekillerine yasama evrakının basılı nüshasının da verileceğine değinilen açıklamada, "Bununla birlikte, talepler dikkate alınarak Başkanlık Divanı üyelerine, komisyonlara, siyasi parti grup başkanlıklarına ve Genel Kurula basılı yasama evrakının dağıtımı uygulamasına devam edilecektir. Bu uygulamayla birlikte TBMM Başkanlığı İçtüzük gereği olan dağıtım görevini çağın gelişen şartları muvacehesinde yorumlayarak elektronik ortamda dağıtıma kaydırmıştır." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :