TBMM KİT Komisyonu

TBMM KİT Komisyonu

Komisyonda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları ibra edildi

TBMM (AA) - TBMM KİT Komisyonunda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 yılı hesapları ibra edildi.

Komisyonda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları görüşüldü.

Genel Müdür Vekili Bedri̇ Olcay Özgürce, yaptığı konuşmada, genel müdürlüğün Türkiye'nin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla ekonomik ve sosyal gereklere uygun kamu yararı ve verimlilik esasına göre kıyılarda seyir emniyetini artırmakla sorumlu olduğunu söyledi.

Seyir emniyetine yönelik olarak 582 seyir yardımcısıyla hizmet verdiklerini anlatan Özgürce, toplam 100 adet deniz aracıyla görevlerini yerine getirdiklerini bildirdi.

İstanbul ve Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri hakkında bilgi veren Özgürce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile Marmara Denizi'nin 4 ayrı sistemle kontrol edildiğini, bu sistemlerin Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri, Otomatik Tanımlama Sistemi, Uzak Mesafe Gemi İzleme Sistemi ile Yardımcı Otomatik Tanımlama Sistemi olduğunu ifade etti.

Özgürce, boğazlarda 147 kılavuz kaptan ve 22 kılavuz botuyla hizmet verildiğini söyledi.

Seyir, can, mal ve çevre emniyeti konusunda ilk aranan güvenilir bir kuruluş olduklarına işaret eden Özgürce, şöyle konuştu:

"Kuruluşumuz, kamu kaynaklarını etkin kullanma mantığı içinde kaliteli, yetenekli, eğitim ve tecrübeli personeli ile 7 gün 24 saat esası içinde hizmet vermektedir. Denizci millet, denizci ülke olma yolunda 'sizin emniyetiniz bizim ilk önceliğimizdir' sloganı ve sizlerin desteğiyle sürekli gelişerek, ekonomik ve sosyal gereklere uygun olarak verimlilik ilkesi doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları ibra edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :