TBMM KEFEK Başkanı Katırcıoğlu:

TBMM KEFEK Başkanı Katırcıoğlu:

"Kadınların sorunlarını hala konuşuyor olmamız ve kadınların yaşadığı sorunların hala dünyanın gündeminde olması bizi üzüyor"

KOCAELİ (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Kadınların sorunlarını hala konuşuyor olmamız ve kadınların yaşadığı sorunların hala dünyanın gündeminde olması bizi üzüyor." dedi.

Katırcıoğlu, Kocaeli Karslılar Derneği'nce düzenlenen etkinlikte, şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya geldi.

İzmit ilçesinde bir kafede gerçekleştirilen programda konuşan Katırcıoğlu, etkinliğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

"Kadınların sorunlarını hala konuşuyor olmamız ve kadınların yaşadığı sorunların hala dünyanın gündeminde olması bizi üzüyor." diyen Katırcıoğlu, "Kadın sorunları sadece Türkiye'deki kadınlara, İslam ülkelerindeki kadınlara ait bir sorun değil. Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da ve İtalya'da ne kadar gelişmiş, eğitim oran yüksek gelir düzeyi yüksek ve ekonomisi güçlü olan ülkelerdeki kadınların sorunları, bu coğrafyadakinden aşağı değil, hatta daha da fazla." şeklinde konuştu.

Katırcıoğlu, Türkiye'de son 16 yıldır kadınlara ait sorunların artık görüşülür, konuşulur, Meclis gündemine getirilir, çözüm üretilir ve kanunlar yapılabilir hale geldiğini vurgulayarak, 16 yıl önce bu sorunlara yok dendiğini, kimsenin bunları görmediğini, elini sürmediğini, sorunların halının altına süpürüldüğünü aktardı.

Başta kadınların sorunları olmak üzere, her konuda milletin ne dediğini dinlediklerini aktaran Katırcıoğlu, çözüm üreten bir siyasi parti olduklarına işaret etti.

Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan da kadının toplumdaki önemine ve yerine değinerek, kadınların baş tacı edilmesi gerektiğini ve dernek olarak kadınlara destek vereceklerini belirtti.

Katırcıoğlu, konuşmaların ardından şehit anneleri ve aileleriyle yakından ilgilenerek, sorunlarını dinledi.

Programa, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Gölcük Diş Hastanesi Başhekimi Zehra Coşkun, Emlakçılar Odası Başkanı Seçil Yeşil ve yazar Müge Uçar da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :