TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, Londra'da

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, Londra'da

Katırcıoğlu:- "Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanlığı sistemi, adına ne derseniz deyin, bu yeni üretilmiş bir şey değil. Dünyada örnekleri var. Bu sistemi yüzyıllardır uygulayan ülkeler var"- "15 Temmuz gecesi yaşadığımız, 'darbe görü

LONDRA (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Darbe görünümünde, aslında bir işgal girişimi. Ben öyle tanımlıyorum. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız, 'darbe görünümlü terörist işgal eylemidir' diyorum." dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin İngiltere şubesi ev sahipliğinde, Londra'nın kuzeyindeki Türk Diyanet Vakfının binasında düzenlenen "Kadının siyasette ve sivil toplumdaki yeri ve önemi" başlıklı programa, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, UETD Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Aşut, UETD İngiltere Şubesi Başkanı Turhan Özen, İngiltere'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Londra'da yerleşik Türk vatandaşları katıldı.

Katırcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ve yönetim sistemi konuları başta olmak üzere TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun yürüttüğü çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

"Yorucu ve uzun bir tempodan sonra nihayet anayasa değişikliğimizi büyük bir mücadeleyle ama gerçekten iyi bir şekilde, çok iyi bir oranıyla birlikte, evet kabulüyle birlikte geçirdik." diyen Katırcıoğlu, başkanlık sisteminin karmaşık ve tanımlanamaz bir şey olmadığını dile getirdi. Katırcıoğlu, bunun bir yönetim sistemi olduğunu belirterek, "Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanlığı sistemi, adına ne derseniz deyin, bu yeni üretilmiş bir şey değil. Dünyada örnekleri var. Bu sistemi yüzyıllardır uygulayan ülkeler var. Korkmayın. Bizleri dinleyin. Korkular üzerine bu ülkeyi senelerce uyuttular." diye konuştu.

- "Birlik ve beraberliğimiz çok önemli"

Türkiye'nin iyi bir noktada bulunduğunu ancak zor bir süreçten geçtiğini bildiren Katırcıoğlu, şunları söyledi:

"Gerçekten zor bir yıl geçirdik. 2016 ve ondan öncesi de oldukça zordu ama yaşadığımız her zorluk bizi çok daha güçlü kılıyor. Zorluklar öldürmez, güçlendirir. 'Mücadele insanı pekiştirir' derler. Bu anlamda da yaşadığımız 15 Temmuz'da çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıya geldik. Darbe görünümünde, aslında bir işgal girişimi. Ben öyle tanımlıyorum. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız, 'darbe görünümlü terörist işgal eylemidir' diyorum. Gerçekten 40 yıl boyunca evlerimizin içine girecek kadar, siyasetten devlet kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve iş hayatına, her yere sızmış, aynı bir kanser gibi. Ne yazık ki kendi içimizden, kendi insanımızdan, kendi hassasiyetlerimizden, dinimizden faydalanmış. Onları kullanmış. Bütün dini duygularımızı, milli değerlerimizi, ülke sevdamızı kullanarak yapılanmış, hain bir yapıyla karşı karşıya kaldık. O gece gerçekten aziz kahraman halkımızın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve çağrısıyla birlikte o tankların, tüfeklerin, helikopterlerin hiçbir etkisi olmadı." ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, terörizme karşı hükümetin verdiği mücadelenin devam ettiğini de aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların saldırıları farklı formatlarda devam edecek. Algı operasyonlarını yapacakları çok açık ve net. Ve yapıyorlar da. Terör eylemlerini artıracaklardı. Yapıyorlar ve üst noktaya çıkarttılar. Suikastlar demiştik. Allah muhafaza, toplumu bir birine düşürebilecek, vicdanları yaralayabilecek, kaos ortamı oluşturabilecek suikast girişimlerinde bulunabilirler. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bu konuda hiçbir zaman aklımıza ve yüreğimize herhangi bir kuşku düşürmeyeceğiz. O geceki 246 şehidimizi hiç unutmayacağız arkadaşlar. Çalışmalarımız devam edecek ve sonuna kadar, biz bunların kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz. Terörle mücadele de bu kapsamda devam ediyor. Ülkemizin yaşadığı durumu ben, narkozsuz ameliyata benzetiyorum. Kendi içimizdeki insanları temizliyoruz, et tırnaktan ayrılıyor. Canımız acıyor gerçekten. Ama bu mücadeleyi yapmak zorundayız. Bunun için de birlik ve beraberliğimiz çok ama çok önemli."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :