TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Strazburg’da

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Strazburg’da

Yeneroğlu: "Türkiye’nin başına gelenlerin onda biri Avrupa devletlerinden herhangi birinin başına gelse, tüm refleksleri, reaksiyonları tamamen totaliter olur"

STRAZBURG (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’de meydana gelen terör ve milli iradeye saldırı gibi olayların onda birinin herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşanması durumunda, bu ülkelerin tamamen totaliter refleksler göstereceğini söyledi.

Yeneroğlu, çeşitli temaslar için bulunduğu Strazburg'da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği konferansta vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara, Türkiye’deki son gelişmeler ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine dair açıklamalarda bulunan Yeneroğlu, "Bugün Allah’a şükür Türkiye her şeye rağmen emin adımlarla yoluna devam ediyor. Türk milletinin ekonomik refahının artırılması noktasında olağanüstü bir gayret sarf ediyor. Türkiye’de yaşananların onda biri şu Fransa’da yaşanmış olsa, Fransa’da hiçbir siyasi iktidar kendini iktidarda tutamaz, mümkün değil. Bu tüm Avrupa ülkeleri için geçerli." dedi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının gelişmelerle ilgili iyi bilgilendirilmesi ve doğru kaynaklardan bilgi almasının önemine işaret eden Yeneroğlu, "Bugün Türkiye’yi insan hakları ihlalleri iddiası ile eleştirenler... Türkiye’nin başına gelenlerin onda biri Avrupa devletlerinden herhangi birinin başına gelse, tüm refleksleri, reaksiyonları tamamen totaliter olur. Adım kadar eminim, niye, çünkü benim de tüm hayatım Avrupa’da geçti, dolayısıyla Fransa’da bunu görüyoruz, bakın Fransa’da, Türkiye’de yaşananların yüzde biri yaşanmadı." diye konuştu.

Fransa’da devam eden OHAL ve terörle mücadele biçimine ilişkin de örnekler veren Yeneroğlu, Türkiye ile Fransa’nın karşılaştığı terör tehdidi ve risklerinin boyutları konusuna değinerek, "Sadece ocaktan itibaren bugün itibarıyla maalesef 3 bin civarında insanımızın teröre kurban edilmesiyle karşı karşıya kaldık. Fransa’nın son aylarda yaşadığını biz nerdeyse her hafta yaşıyoruz. Buna rağmen ülkemiz, özgürlük güvenlik dengesinin muhafaza edilmesi noktasında olağanüstü bir hassasiyete sahip." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin her türlü tehdit ve engele rağmen başarıyla yoluna devam ettiğinin altını çizen Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'miz bu zor günlerden geçerken, her şeye rağmen ekonomisini daha da büyütme çabası içerisinde. Bakın son çeyrekte ekonomimiz yüzde 3 küsur büyüdü yine. Türkiye’de her şeye rağmen milletimiz gerçekleri doğru okuduğu için, teröre rağmen siyasi iktidarını destekleme noktasında, olağanüstü hassasiyet, vatanperverlik ve birlik modeli ortaya koymuştur. Bu hassasiyetin daha da geliştirilmesi noktasında, 15 Temmuz terör eyleminden, darbe girişiminden hatta işgal girişiminden sonra, milletimiz daha bir iktidarına, kendi iradesine sahip çıkmıştır ve buna sonuna kadar destek vereceğini de çok net bir biçimde ortaya koymuştur."

Darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye'nin iç savaşla karşı karşıya kalacağını belirten Yeneroğlu, "Biz yurtdışındaki insanımızın da 15 Temmuz gecesi Türkiye’de olamamanın üzüntüsü içerisinde, hatta ezikliği içerisinde, burada konsolosluklar önünde, büyükelçilikler önünde dünyanın her bir yerinde yüzbinlerce insanımızın sadece duruşunu ortaya koymak adına, bir bekleyiş içerisine girdiğini ve dualarıyla Türkiye’deki o sokaklardaki kahramanlara nasıl destek verdiğini biliyoruz." dedi.

Yeneroğlu, son yıllarda yapılan düzenlemeyle yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabildiğini hatırlatarak, "120’den fazla ülkede oy kullanılıyor ve en fazla oranda oy kullanan ülke vatandaşı da bizim insanımız, olağanüstü bir vatanperverlik, ülkesindeki gelişmelerle ilgili olağanüstü bir hassasiyetin söz konusu olduğunu görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Yurtdışında kalıcı bulunan Türk vatandaşlarının artık kendilerini gurbetçi olarak görmemeleri gerektiğini vurgulayan Yeneroğlu, "40 yıldan beri burada yaşayan ve ne hissederse hissetsin, o hissiyatı çok önemli, burada kalıcı olan insan gurbetçi değildir." ifadesini kullandı.

Daha önce Başkonsolos Özgür Çınar ve bazı STK yöneticileri ile görüşen Mustafa Yeneroğlu, konferansın ardından İsviçre'nin Zürih kentine gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :