TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

"Anayasayı Koruma Federal Dairesinin raporunda, terör örgütü PKK'nın, Almanya'yı militan toplama ve finansman merkezi olarak kullandığı açıkça belirtilmektedir"- "PKK ile ilgili olarak Alman medyasının yaklaşımı da içler acısıdır"

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya Anayasayı Koruma Federal Dairesinin raporunda terör örgütü PKK'nın Almanya'yı militan toplama ve finansman merkezi olarak kullandığı bilgisine açıkça yer verildiğini belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Almanya'da neredeyse her gün rahatça propaganda yapabiliyor olduğunu ifade etti. Bu durumun, terör örgütünün yalnız kağıt üzerinde yasaklı olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Anayasayı Koruma Dairesi hem federal hem de eyalet bazında yayımladığı raporlarda terör örgütü PKK'nın, Almanya'yı militan toplama ve finansman merkezi olarak kullandığı ifadesi açıkça belirtilmektedir. PKK ile ilgili olarak Alman medyasının yaklaşımı da içler acısıdır. Sergilenen tek taraflı habercilik yüzünden Almanya'da hemen hiç kimse Türkiye'nin terörden ne çektiğini bilmemektedir. Almanya'dan gelen misafirler de PKK terörünün adını koymaktan geri duran ve bunu lanetlemeye dahi yanaşmayan tavır içindedir."

Yeneroğlu, Almanya'daki siyasi sorumluların, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını sadece sözle ifade ettiklerinde Türkiye kamuoyunda nasıl bir izlenim oluşturduklarını gözden geçirmesini istedi.

Mustafa Yeneroğlu, "Bu anlamda terör kurbanlarının acılı ailelerini ziyaret etmeleri ve onların üzüntüleri hakkında bilgilenmeleri faydalı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :