TBMM İdare Amiri Uslu:

TBMM İdare Amiri Uslu:

" (TBMM Başkanlık Divanı üye sayısının artırılması) Böylece bütün siyasi partiler Meclis divanında temsil edilecek. Yani 'ben daha azım, az temsil ediliyorum, ben daha çokum, çok temsil edilmeliyim' ilkesi yerine çoğulculuk ve katılımcılık ilkesi benimsen

ÇORUM (AA) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM Başkanlık Divanı üye sayısının artırılmasına ilişkin, " Böylece bütün siyasi partiler Meclis divanında temsil edilecek. Yani 'ben daha azım, az temsil ediliyorum, ben daha çokum, çok temsil edilmeliyim' ilkesi yerine çoğulculuk ve katılımcılık ilkesi benimsendi. Her partinin divanda temsiline imkan sağlandı" dedi.

Uslu, Çorum'da düzenlenen Tarım Fuarı'nı ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanlık Divanı üye sayısının 18'den 23'e çıkarıldığını hatırlatan Uslu, böylece her partinin divanda temsiline imkan sağlandığını söyledi.

Üye sayısında artış ya da azalışlar görülebileceğine değinen Uslu, İçtüzüğe göre asgari sayının 15 olduğunu, bunun üzerinin ise partilerin milletvekili sayılarına göre Danışma Kurulu tarafından tavsiye edildiğini kaydetti.

Genel Kurulda bu sayının 23'e çıkarılması kararı verildiğini belirten Uslu, şöyle devam etti:

"Böylece bütün siyasi partiler Meclis divanında temsil edilecek. Yani 'ben daha azım, az temsil ediliyorum, ben daha çokum, çok temsil edilmeliyim' ilkesi yerine çoğulculuk ve katılımcılık ilkesi benimsendi. Her partinin divanda temsiline imkan sağlandı. Gerek katip üyelikler, gerek divan başkanlığında, gerekse başkanvekilliğinde hemen her partinin bir veya iki temsilcisi bulunuyor. Böyle olunca çoğulculuk ve katılımcılık anlayışına, ilkesine uygun demokratik bir süreç izlenmiş oldu."

Meclisin idaresinde Çorumlu milletvekillerinin çoğunlukta olduğunu ifade eden Uslu, kendisinin de yaklaşık 5 yıldır güvenlikten sorumlu Meclis İdare Amirliği görevini sürdürdüğünü hatırlattı.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin de Meclis İdare Amirliği görevine getirildiğini, ayrıca Ankara Milletvekili olan başka bir Çorumlu milletvekilinin katip üye olduğunu anlatan Uslu, "Partilerin grup yöneticilerinden Çorumlu olanlar var. Çorumlular Meclisin idaresinde. Türkiye'de demokrasinin mabedi ve merkezi TBMM'dir. TBMM'yi de demokratik çoğulculuk kültürüne sahip barış kenti Çorum'a emanet etmek en doğrusudur diye düşünmüş olabilirler" diye konuştu.

- Türk iş adamlarının Rusya'da gözaltına alınması

Rusya ile Türkiye arasında yaşananlar ile ilgili de değerlendirmede bulunan Uslu, sıkıntıların devletlerarası ilişkiler ve uluslararası hukukla yoluna gireceğine inandığını ifade etti.

"Savaşmak için insanın çok akıllı olmasına gerek yok" diyen Uslu, şunları kaydetti:

"Akıl, barış için lazım, barışı kurmak, barışı sürdürmek için lazım. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz de devletimiz de gereken hassasiyeti gösterecektir. Nitekim bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da açıklamaları var ama beni daha çok ilgilendiren oradaki iş adamlarının uğradığı taciz uygulamalarıdır. Dört Çorumlu hemşehrimiz orada alıkonulmuştur. Dışişleri Bakanlığımız ve Moskova Büyükelçiliğimiz marifetiyle arkadaşlarımız hakkında gereken kolaylığın sağlanması ve bir an önce özgürlüklerine kavuşturulması konusunda diplomatik girişimlerimiz sürdürülmektedir. Hem dört arkadaşımız hem diğer yurttaşlarımız kısa sürede memleketlerine, işlerine, eşlerine ve çocuklarına kavuşacaklar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı