TBMM heyeti Özbekistan’da

TBMM heyeti Özbekistan’da

Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yıldız başkanlığındaki heyet Özbekistan Senato Başkanı Yoldaşev ile görüştü

TAŞKENT (AA) - Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Haydar Ali Yıldız başkanlığındaki heyet, Özbekistan’daki temasları kapsamında Senato Başkanı Nigmatulla Yoldaşev ile bir araya geldi.

İki ülkenin parlamentolar arası dostluk gruplarının ilk defa bir araya geldiği toplantıya, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de katıldı.

Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, gelecek aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Özbekistan’a ziyaretlerinin planlandığını belirterek bu çerçevede Türk tarafının Özbekistan ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için büyük bir şevkle çalıştığını söyledi.

Özbekistan’ın Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlamasının iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine hizmet edeceğini dile getiren Yıldız, ayrıca bu ülkede en kısa zamanda Yunus Emre Enstitüsünün açılmasının planlandığını kaydetti. Yıldız, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin geliştirilmesi için Özbekistan parlamento heyetini Türkiye'ye davet etti.

Senato Başkanı Yoldaşev de dost ve kardeş ülke parlamento üyelerini Özbekistan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye’nin, ülkesinin reformlarını desteklemesinin kendilerini ayrıca sevindirdiğini ifade etti. Yoldaşev, Özbekistan’ın elde ettiği başarıların kardeş Türkiye tarafından takdirle karşılanmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Yoldaşev, iki ülke liderlerinin Özbekistan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin parlak geleceğini belirlediklerini vurgulayarak günümüzde ikili ilişkilerin yeni bir düzeye çıktığını kaydetti.

Türkiye’yi dünyada itibarı artan dost ülke olarak nitelendiren Yoldaşev, Türkiye’nin Özbekistan’ı önemli stratejik ortaklarından biri olarak görmesinin kendileri için sevindirici olduğunu dile getirdi.

TBMM heyetinde Yıldız'ın yanı sıra milletvekilleri Mehmet Günal, İsmail Aydın, Mustafa İsen ve Ömer Fethi Gürer yer alıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :