TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk,...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, gözaltı ve tutuklamalar hakkında konuştu.

AK Parti'nin tek başına iktidarını, muhalefetin sesini susturmak için kullandığını ileri süren Öztürk, cezaevlerinde de ciddi hak ihlalleri yaşandığını savundu.

"Ceza içinde ceza" mantığı ile hükümlülerin sürgünlere uğradığını ve ailelerinden kilometrelerce uzaktaki cezaevlerine nakledildiklerini söyleyen Öztürk, bu yolla yakınlarının da cezalandırıldığını iddia etti.

Öztürk, siyasi tutuklu ve hükümlülere yönelik olağanüstü bir sürece girildiğini, hak ihlallerinin giderek arttığını bildirdi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de Trafik Elektronik Denetleme Sistemi hakkındaki gündem dışı konuşmasında, "sistemin vatandaşa tuzak, yandaşa kıyak" sistemine dönüştüğünü bildirdi.

Sistemin, belediyelerin 10 yıllık sözleşmelerle anlaştığı müteahhit firmalar tarafından yapıldığına işaret eden Tüzün, "Vatandaşımızın karayollarında uygun şekilde araç kullanmasını istiyoruz. Ama bu sistem kaza yapma oranı yüksek olan yerlere kurulmuyor. Kaza yapma ihtimali az olan yerlere, sadece ve sadece 'süratten yakalansın ve ceza ödesin' diye kuruluyor. Bu sisteme yönelik bir önlem alınması gerekiyor. Böyle bir sistem kurulacaksa ilgili bakanlıklar tarafından kurulmalıdır." diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

Öztürk, uyuşturucu kullanımının küresel bir tehlike haline gelerek, ülkelerin ve toplumların geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Uyuşturucu madde kullanımının hızla arttığına dikkati çeken Öztürk, hükümetin uyuşturucu kullanımı ile mücadele ve kaçakçılığın önlenmesine ilişkin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :