TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.Hamzaçebi, oturum açılışında yaptığı konuşmada, bu gecenin...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Hamzaçebi, oturum açılışında yaptığı konuşmada, bu gecenin "Miraç Kandili" olduğunu anımsatarak, TBMM Başkanlık Divanı olarak tüm halkın ve İslam aleminin Miraç Kandilini kutladı.

Hamzaçebi, "Mirac Gecesi bizlere mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmeyi bu vesileyle güzel ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, sevgiyi ve saygıyı hatırlatır. Bu mübarek gecenin ülkemizin, insanımızın, İslam dünyasının ve insanlığın huzuruna, barışına, mutluluğuna vesile olmasını diler, tüm halkımızın ve İslam aleminin Mirac Gecesini kutlarız." dedi.

Gündem dışı ilk sözü alan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, üniversitelerin sorunlarına ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında üniversitelerde özgür düşüncenin ayaklar altına alındığını savundu.

Akademisyenlerin tutuklanmasını eleştiren Adıgüzel, Barış İçin Akademisyenler Bildirgesine imza atan 669 akademisyen hakkında idari, adli soruşturma başlatıldığını, 27 akademisyenin görevinden uzaklaştırıldığını ve her geçen gün bildirgeye imza atan akademisyenlerin görevden uzaklaştırılmasına devam edildiğini öne sürdü.

Adıgüzel, üniversitelerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, her ile üniversite açmakla övünen iktidarın üniversiteler arasındaki nitelik farkını görmezden geldiğini idda etti.

Onursal Adıgüzel, konuşmasını 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı saygı ve özlemle andığını belirtti.

Miraç Kandili dolayısıyla gündem dışı söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, günün anlamına dikkati çekerek, İslam coğrafyasının yangın yeri olduğunu, Ortadoğu'daki hadiselerin Müslümanları yaraladığını anlattı.

Serdar, "Filistin kanayan yaramız, Irak hüzün sebebimiz, Mısır derin acımız, Suriye mahsunluğumuz. Azerbaycan, Afganistan, Doğu Türkistan ortak derdimiz. DAEŞ, El Nusra, Boko Haram gibi terör örgütleri barış ve kardeşlik olan bir dinin ismini kirletiyor, adını lekeliyorlar. Bu terör örgütlerinin hiçbiri, bu katiller sürüsünün hiçbiri bütün inananlar kardeştir diyen bir Peygamberin yolunda ve izinde değillerdir." diye konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" dolayısıyla yaptığı konuşmada, günümüzde Türkiye'de milliyetçiliğin ayaklar altına alındığını, Türklük bilincinin yok sayıldığını öne sürdü.

Ersoy, 3 Mayıs 1944 tarihinin "tek parti diktatoryasına, tek adam uygulamalarına karşı sivil ve yerli bir başkaldırı" olduğunu belirterek, "Ülkemizde 3 Mayıs 1944 olaylarına benzer süreçler yaşanmaktadır. Milliyetçilik ayaklar altına alınmakta, Türk milliyetçiliğin önüne farklı engeller konulup, kirli oyunlar tezgahlanmaktadır. Her şeye rağmen 3 Mayıs ruhu, Türk milliyetçiliği davası emin ellerde yaşamaya ve yaşatılmaya devam etmektedir. Dava yürümekte, kervan yoluna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :